Extraligový tým zahájil přípravu


„Máme letos o jeden týden kratší přípravu, protože první extraligový zápas doma s Kladnem sehrajeme už v neděli 20. září,“ řekl trenér Jan Václavík. Tomu bude jako asistent trenéra pomáhat trenér žáků Roman Dvoran. Realizační tým dále tvoří dvojice masérů Martin Musial a Karel Petr, fyzioterapeut Zdeněk Guřan a kondiční trenér David Ulrych.
Na prvním tréninku chyběli ze základního kádru slovenský smečař Jakub Ihnát, který je na soustředění se slovenskou reprezentací a ruský univerzál Jurij Kružkov. „V této koronavirové době je problém dostat se z Ruska k nám a Jurij ještě nemá víza. Věříme, že to dobře dopadne a on se za dva týdny v Ostravě objeví,“ vysvětluje trenér Václavík.
„Máme dvanáct hráčů základního kádru. Věkem ještě junior je smečař Radim Závodský, ale my věříme, že již nyní má na „dospělý“ volejbal. Jako třináctý nám bude k dispozici Vojta Bauman, který se zároveň stává trenérem našeho rezervního týmu, který postoupil do druhé ligy. Jako čtrnáctý je tady s námi na zkoušku Dominik Jelen, který skončil v juniorech a teprve po konci přípravy vyhodnotíme, zda setrvá v základním kádru,“ popisuje změny v týmu manažer klubu Tomáš Zedník.
Základní kádr VK Ostrava pro sezonu 2020/2021
Nahrávači – Sebastian Matula, Tomáš Jambor
Univerzálové – Jurij Kružkov, Jakub Dvořák
Blokaři – Oliver Sedláček, Ondřej Muroň, Václav Kotas
Smečaři – Matouš Vancl, David Janků, Jakub Ihnát, Radim Závodský
Libero – Damian Sobczak
„První akcí přípravy bude už tradiční soustředění v Beskydech ve spřáteleném hotelu Odra. Dále máme v plánu modelové zápasy v Bielsko Biale a tři turnaje včetně domácího Ostrava Cupu,“ naznačuje program přípravy Jan Václavík.
Termíny přípravných zápasů:
2. a 3. srpna – soustředění Beskydy – hotel Odra
15. srpna – dvě modelová utkání v Bielsko Biale
28. a 29. srpna – turnaj v Andrychowě
4. a 5. září – turnaj v Litomyšli
11. a 12. září – Ostrava Cup
Známe také rozlosování Českého poháru. V jeho 2. kole se střetneme s vítězem základní skupiny 1. kola, který vzejde ze čtveřice Velké Meziříčí, Kojetín, Volejbal Ostrava a Šlapanice u Brna. Termín zápasu je 14. nebo 15. října.