Derby jasnou záležitostí pro Beskydy

Trenér Jan Václavík marně hledal vhodnou sestavu. Začali jsme na postu univerzála s ruskou posilou Kružkovem. Postupně se na palubovce objevili všichni hráči včetně mladíčka Jelena. Soupeř dominoval ve všech činnostech. Naše naděje na zvrat v utkání, kdy jsme ve druhém setu vedli 7:11, netrvala příliš dlouho. Derby mělo bohužel jen jeden tým.
Extraliga mužů – 2. kolo
Black Volley Beskydy – VK Ostrava 3:0 (23,19,17)
Black Volley Beskydy: Dolgopolov, Romanutti, Široký, August, Mečiar, Krysiak – Moník. Trenér Jakub Salon.
VK Ostrava: Matula, Kružkov, Kotas, Sedláček, Janků, Ihnát – Sobczak. Střídali: Jambor, Dvořák, Vancl, Muroň, Závodský, Jelen.
Po výborné obraně na síti jako první jdou do náskoku dvou bodů domácí (5:3). Odpovídáme ihned kvalitním podáním Kružkova (5:5). Na 12:10 zvyšuje domácí univerzál Romanutti. Když je zablokován Kružkov, vedou Beskydy 14:11. Za stavu 16:13 se do zápasu dostávají druhý nahrávač Jambor a univerzál Dvořák. Když potrestá dohrávkou Krysiak nedůrazný útok Sedláčka, jdou domácí do koncovky s pohodlným náskokem šesti bodů (20:14). Beskydy jsou v euforii. Po vynikající obraně na síti i v poli mají náskok šesti bodů. Náš tým se nevzdává. Zlepšíme obranu i útoku. Snížíme na 22:20 a po dělovém podání Kružkova dokonce na 24:23, ale poslední servis ruský univerzál netrefí do hřiště (25:23).
Ve druhém setu se náš výkon zlepšuje. Po výborném podání Janků a nevynucených chybách domácích vedeme 7:11. Na Beskydy platí také plachtící podání Kotase. Pak ale nastane definitivní zlom v utkání. Při podání blokaře Augusta se domácí doslova překonávají na blocích a v obětavých zákrocích v poli. Od stavu 14:14 se prezentuje také dělovým podáním slovenský smečař Mečiar. Po nevynucené chybě Dvořáka a našem bloku v síti vedou Beskydy 21:17. Domácí v poklidu dokráčí k výhře ve druhém setu 25:19.
Úvod třetí sady je z naší strany doslova katastrofální. Při podání Dolgopolova hoříme na příjmu a hned prohráváme 5:0. Nedaří se nám ani v souhře a kupíme technické chyby (9:4). Pak se prezentuje výborný podáním Vancl a snižujeme na 9:7. Jenže ani při druhém pobytu Dolgopolova za koncovou čarou si nevedeme na příjmu vůbec dobře (13:9). Při dalším výborném podání Krysiaka vystaví domácí neprostupnou obranu na síti (15:11). A do třetice skvěle podává Romanutti (18:12). Závěr zápasu patří stejně jako celý zápas zcela jasně domácím. Náš zmar jako by symbolizoval první z osmi mečbolů pro domácí, který jim vlastně bez boje darujeme špatným postavením hráčů. Třetí a poslední sadu zápasu prohráváme 25:17.

Hodnocení trenéra Jana Václavíka: 

"Nám se nepodařilo navázat na výkon z prvního zápasu. Chtěli jsme Beskydy tlačit servisem a to se nám až na pár výjimek nedařilo. Tím pádem to soupeř dobře odpřihrával. My jsme navíc byli velmi špatní v útoku. Domácí hráli bojovně. Snažili jsme se najít konkurenceschopnou sestavu, ale to se nám nedařilo."