Jdeme potvrdit vítěznou formu proti Brnu a Liberci


V posledním zápase jsme Brno porazili 22.2. doma v napínavém souboji 3:2. Foto je z tohoto utkání.
V pátek 11. listopadu od 17 hodin hostíme stále bez diváků Brno, v sobotu 12. listopadu budeme od 16 hodin bojovat na palubovce Liberce.
Obě utkání můžete najít a sledovat zde:
https://www.czechvolley.tv/CompetitionMatches.aspx?ID=15&PID=23
Volejbal Brno byl velkým překvapením nedohrané sezóny. Jeho výkony posunuly svěřence Ondřeje Marka do letošního Poháru CEV, kde se nakonec tým kvůli epidemii koronaviru nepředstavil. Tým po sezóně opustily zahraniční posily a jak už je u brněnského týmu zvykem, příležitost ukázat se dostává mladá generace.
Změny v týmu:
Příchody: Filip Máša, Jakub Janečka, Lukáš Čeketa, Petr Kaška, Daniel Benko, Matouš Drahoňovský
Odchody: Matthew August/USA (Beskydy), Matěj Hukel/SVK
Soupiska Volejbal Brno:
Nahrávači: Adam Provazník, Luan Duc Truong
Blokaři: Filip Máša, Jan Pražák, Jakub Janečka
Smečaři: Michal Hrazdira, Lukáš Čeketa, Vít Jakubec, Martin Licek, Matouš Drahoňovský
Univerzálové: Martin Chevalier, Daniel Římal, Petr Kaška
Libera: Jakub Lžičař, Daniel Benko
Trenér Ondřej Marek
Volejbalisté Brna mají odehráno 12 utkání s bilancí 5 výher a 7 porážek. V posledním utkání prohrálo Brno v pěti setech ve Frýdku – Místku s Black Volley Beskydy. Brno nastoupilo v této sestavě: Pražák, Provazník, Licek, Klajmon, Římal, Hrazdira, libera Lžičař, Špelda. Střídali: Jakubec (na post univerzála), Janečka, Toman, Čeketa.

brno skupinovka
Také s Libercem se letos v základní části extraligy utkáme poprvé. Dukla Liberec je dalším týmem, který by měl v domácí nejvyšší soutěži bojovat o přední příčky a to i přesto, že trenér Michal Nekola má k dispozici značně pozměněný kádr. Dukla si hodně slibuje od navrátilce do libereckého dresu Tomáše Kriška, stejně jako od jeho slovenského reprezentačního kolegy Šimona Krajčoviče. Pokud se nově složenému týmu podaří dobře sehrát, může pomýšlet i na dobré výsledky v Poháru CEV.
Změny v týmu
Příchody: Radek Suda (Příbram), Šimon Krajčovič/SVK (Lvi), Vladimir Kovalčuk/UKR (Stroitel Minsk/BLR), Tomáš Kriško/SVK (VfB Friedrichshafen/GER), Michal Kriško (Příbram), Martin Šábrt

Odchody: Tomáš Kunc (Kladno), Patrik Indra (Karlovarsko), Aleš Holubec (Odolena Voda), Mateusz Biernat/POL (Gwardia Wroclaw/POL), Bartosz Pietruczuk/POL (KFC Gwardia Wroclaw/POL), Leándro Macías/CUB (VBC Mondovi/ITA), Marek Mikula/SVK
Soupiska VK Dukla Liberec:
Nahrávači: Jiří Srb, Volodomyr Kovalchuk
Blokaři: Jakub Veselý, Libor Leikep, Šimon Krajčovič, Martin Šábrt, Lubomír Staněk
Smečaři: Tomáš Hendrich, Petr Šulista, Alex Shafranovich, Tomáš Kriško, Radek Suda
Univerzálové: Jan Štokr, Michal Kriško
Libera: Jan Pavlíček, Václav Kopáček
Trenér Michal Nekola
Dukla Liberec zatím sehrála 10 utkání s bilancí 7 výher a 3 porážek. Naposledy prohrála na palubovce Odoleny Vody 0:3 (-20,-23,-17). Liberec nastoupil v této sestavě: Kriško T., Veselý, Kriško M., Šulista, Krajčovič, Kovalchuk, libera Kopáček, Pavlíček. Střídali: Štokr, Srb, Shafranovitch, Suda, Leikep.
Držte našim klukům palce u streamových přenosů, ať přidají další extraligové body na cestě vzhůru tabulkou.
(Foto z letošního jarního zápasu VK Ostrava – Volejbal Brno

Liberec M 33 skupinovka