Pomoct můžete i vy


Vedení klubu se nyní snaží shánět nové sponzory a oslovuje všechny „možné i nemožné“ obchodní partnery s prosbou o pomoc. Nečekaně se objevil i finanční příspěvek jednoho z fanoušků, který na náš účet zaslal dva tisíce korun. To nás vede k tomu, že další takoví fandové mohou být i mezi vámi. Pokud by i někdo z vás měl zájem přispět, určitě se nebráníme této možnosti. A nemusí to být tisícové částky. Klub je dnes opravdu v situaci, kdy každá koruna je dobrá. Také by nám pomohl kontakt na případné sponzory z řad vašich známých.

V případě zájmu pomoct, kontaktujte manažera klubu Tomáše Zedníka na telefonním čísle 731 468 217 nebo e-mailové adrese vkdhl@seznam.cz.

Na druhou stranu i my se pokusíme zlepšit věci, které nejsou finančně náročné. Sami hráči se rozhodli vstoupit do kvality internetového vysílání domácích extraligových zápasů. Měla by to být kvalitnější TV kamera umístěná z boku hřiště. Zatím se jedná s vlastníky práv těchto přenosů a je možné (i když ne jisté), že tento lepší přenos bude zajištěn už ze středečního zápasu s Libercem.
Předseda správní rady Pavel Žurek, který se už více než dvacet let podílí na zajištění fungování našeho klubu, popisuje finanční situaci následovně:

„Za těchto 20 let jsme v klubu zažili příjemná i méně příjemná období a vždy se nám dařilo, i přes všechny trable, udržet vysokou úroveň volejbalu. Za poslední rok jsme se však bohužel dostali do obrovských existenčních problémů. Situace s Covid 19 se nás významně dotkla a dotýká se neustále. Pro nás to znamená obrovský problém spojený se ztrátou finančních prostředků zajištujících chod klubu.
Vzhledem k tomu, že se v roce 2020 nedohrála minulá sezona a ta letošní byla také na měsíc přerušena, nebyli jsme schopni vyčerpat dotace na loňský rok a tak musíme, bohužel, jejich významnou část vracet. Rovněž již máme potvrzeno, že dotace na rok 2021 budou nejen sníženy o cca 30 %, ale i opožděny o nějaké dva měsíce. To znamená, že jsme totálně bez prostředků a velmi jednoduše řečeno, v únoru 2021 již nemáme na chod klubu téměř ani korunu.
Samozřejmě nečekáme jen, až nám někdo pomůže, ale již od ledna 2021 jsme připravili významné škrty v rozpočtu, které ovlivní nejen A družstvo, ale bohužel i mládežnické složky. Ani tyto škrty nám však nedávají jistotu přežití a strašně nerad bych se dožil toho, že v příštím roce, kdy se bude slavit 100 let existence volejbalu v Ostravě, budu muset oznamovat zprávu, že VK Ostrava končí.
Proto se na vás obracím s prosbou o pomoc. Přivítáme jakoukoliv finanční podporu, ale třeba i o pomoc v podobě kontaktů na Vaše známé, partnery, kohokoliv, kdo by měl zájem, chuť a prostředky nám pomoci toto kritické období překonat.“