David Janků odchází do Liberce


„Se svým agentem Martinem Léblem jsme se v průběhu sezony bavili, že po sezóně s Ostravou smlouvu neprodloužím. Tak, jak se říká, rozhodil sítě a já si vybral Liberec,“ říká k přesunu do Liberce David Janků. „Nabídek z české extraligy bylo celkem dost. Ze zahraničí jsem nabídku neměl. Zahraniční angažmá se totiž podepisuje později, až po definitivním konci sezony.“ Na severu Čech podepsal Janků dvouletou smlouvu.
V Liberci jsou vždy ty největší ambice, a to je vyhrát všechno, co jde. A to je pro mě výzva. Na Ostravu budu vzpomínat jedině v dobrém, za těch pět let mám plno zážitků a vzpomínek. Třeba se jednou vrátím,“ dodává David Janků.
David Janků se vryl nezapomenutelně svými výkony a vystupováním do paměti mnoha našich fanoušků a také manažera klubu Tomáše Zedníka: „David byl v našem klubu pět let. Byl to hráč, na kterého bylo vždy stoprocentní spolehnutí. Lidsky to byl jeden z nejlepších hráčů, co kdy v Ostravě za mého působení hrál. Zanechal tady po všech stránkách silný dojem a vždy nám v klubu velmi pomáhal.“