Ani skvěle rozehrané sety nevedly k bodům


Extraliga mužů – 1. kolo
Lvi Praha – VK Ostrava 3:0 (22,19,24)
VK Ostrava: Jambor, Dvořák, Kotas, Polynski, Fořt, Vancl – Sobczak. Střídali: Vašíček, Jarosinski, Radim Závodský, Bauman. Trenér Richard Vlkolinský.
Úvod zápasu patřil domácím a ti ho využili k zisku prvního setu, přestože před koncovkou jsme se přiblížili na jediný bod. „Úvod zápasu jsme nezachytili. Sice jsme dokázali smazat až šestibodový náskok soupeře, ale v koncovce měli domácí opět navrch,“ zhodnotil trenér Vlkolinský první sadu.
Ve druhém setu jsme vedli dokonce 7:12, ale zbytek setu už patřil Lvům. „Škoda, že jsme přišli o takový náskok, ale měli jsme tam hluchou pasáž, kdy domácí osmi body v řadě nastartovali obrat,“ litoval trenér ztraceného druhého setu.
Po celý třetí set jsme byli nad soupeřem až do koncovky, do které jsme šli za vedení 19:22. „Domácí si v koncovce pomohli několika přímými body z podání. I když jsme byli v některých pasážích zápasu lepším týmem, konečná čísla měla lepší Praha,“ dodal Vlkolinský k poslednímu dějství zápasu.
„Potkali jsme tým s top rozpočtem, který bude patřit k největším favoritům extraligy. Myslel jsem si, že nám zápas ukáže ještě rezervy z přípravy, ale my musíme hlavně pracovat na celozápasové koncentraci, a také se soustředit na jednoduché balóny, které máme dobře přihrané. Praha nás vůbec nedostala pod tlak servisem, jak jsme očekávali, ale paradoxně jsme zvládali zakončit lépe nepřipravené útoky, než ty po dobrém příjmu,“ zakončil hodnocení vstupního utkání do nové sezony Richard Vlkolinský.
První zápas tak ukázal našemu trenérovi, kam zaměřit další práci, aby tým byl optimálně připraven k duelu druhého kola, ve kterém přivítáme v pondělí 4. října doma od 17 hodin Zlín.