Hladký postup v poháru přes Volejbal Ostrava

Český pohár – 2. kolo
Volejbal Ostrava – VK Ostrava 0:3 (-15,-14,-18)
Sestava Volejbal Ostrava: Štefko, Holiš, Zamazal, Borski, Drozd, Balon – Urban. Střídali: Rodek, Pudich. Trenér Jakub Zvolánek.
Sestava VK Ostrava: Jambor, Dvořák, Kotas, Bauman, Vancl, Fořt – Sobczak. Trenér Richard Vlkolinský.
V prvním setu jsme od prvního bodu na soupeře tlačili servisem a o našem jasném vítězství nebylo pochyb. V následujícím setu měli domácí výborný vstup, ale bodová série při podání Baumana nastartovala opět naše motory. Poslední set byl volejbalově nejslabší. I když soupeř srovnal stav na 11:11, žádné komplikace směrem ke konečnému vítězství jsme nepřipustili.
Hodnocení trenéra Richarda Vlkolinského:
„Jsem spokojený s výhrou a také s tím, že jsme si zápas sami nezkomplikovali, protože v určitých úsecích zápasu to umíme. Hráli jsme simulované situace, které jsme si do zápasu přenesli z tréninku. Tím ale nechci říct, že to byl tréninkový zápas. Soupeř měl určitou kvalitu, ale my jsme ho předčili ve všech herních činnostech.“
Průběh jednotlivých setů:
Do zápasu vstupujeme třemi úspěšnými dohrávkami (0:3). Po přímém bodu z podání Kotase vedeme 2:6. Další míče patří Fořtovi. Ten nejprve bodovým blokem upravuje na 5:10 a přímým bodem z podání na 9:14. Podání našeho zkušeného smečaře dělá domácím veliké problémy. Dominik střídá jak plachtící, tak skákavý servis (9:16). Když Kotas zaútočí chytře středem, vedeme před koncovou prvního setu 10:19. V závěru první sady se na podání prosazuje také Vancl a posledním míčem je opět úspěšný útok Kotase.
Do druhého setu vstupují domácí na výbornou. Štefko dvěma přímým body z podání upravuje na 3:0. Dobrým podáním nachytá Vancla také Holiš (5:2). Jenže pak domácí při podání Baumana kupí velké množství nevynucených chyb, v kterých vyniká střídající smečař Rodek (7:11). Druhá polovina setu patří Vanclovi. Tomu se daří zakončovat všemi možnými způsoby Jamborem nabízené příležitosti. V závěru setu se Matouš Vanc prosadí dvakrát útokem z pozice pipe (14:25).
Z pozice pipe útočí v úvodu třetího setu také Fořt (1:3). Jeho následné podání opět na domácí platí (1:5). Po nevynucené chybě Vancla snižují domácí na 4:6. Nevynucená chyba Fořta znamená stav 8:9. Kýženého vyrovnání se domácí dočkají po chybě Dvořáka (11:11). Vedení zpět nám vrací Vancl a nevynucená chyba Holiše (12:15). Když Dvořák důrazným útokem doslova sestřelí domácí libero Urbana, vedeme 12:16 a zápas spěje k rychlému konci. V závěru zápasu se zaskví na podání také Jambor a poslední tři body v zápase obstará velmi dobře hrající Vancl (18:25).