Karlovarsku jsme vzdorovali pouze v prvním setu


9. kolo extraligy mužů:
VK Ostrava – VK ČEZ Karlovarsko 0:3 (-24,-18,-16)
VK Ostrava: Jambor, Fořt, Kotas, Dvořák, Mazoch, Polynski – libero Sobczak, Ptáček. Střídali: Radim Závodský, Vašíček, Jarosinski, Vancl, Bauman. Trenér Richard Vlkolinský.
VK ČEZ Karlovarsko: Patočka, Indra, Wiese, Zajíček, Keemink, Vašina – libero Pfeffer. Střídali: Kočka, Wilson, Fišer. Trenér Jiří Novák.
V prvním setu jsme si vybudovali až pětibodový náskok a odolávali jsme soupeři až do samotné koncovky, kde jsme bohužel udělali chyby, které soupeř potrestal.
Ve druhém setu jsme od stavu 11:12 měli špatnou sérii při podání hostujícího Wieseho a Karlovarsko tím získalo rozhodující náskok.
Ve třetím setu se naplno projevila kvalita našeho soupeře, který již od kvalitního podání všech hráčů na nás vyvinul velký tlak.
Po vyrovnaném úvodu jdeme do vedení 6:4 při výborném podání Mazocha. Po skvělé obraně v poli Mazocha boduje šikovně na síti Jambor (8:5). Vzápětí propálí karlovarský blok Dvořák (9:5). Pozorný Kotas navyšuje vedení na pět bodů (11:6). Po nevynucené chybě a neúspěšném útoku Mazocha snižuje Karlovarsko na 14:12. Po další chybě tentokrát Dvořáka ztrácí hosté již jen bod (16:15). V našem týmu hraje výborně smečař Mazoch a před koncovkou prvního setu nás posílá do vedení 20:17. Po útoku Dvořáka do anténky na síti je rozdíl mezi oběma celky zase jednobodový (20:19). Vyrovnáno je po výborném podání Zajíčka (22:22). První setbol mají hosté po čistém esu střídajícího Kočky (23:24). Setbol i pro domácí v ruce Kotas, ale je zablokován (24:25). Set končí po nevynucené chybě Fořta (24:26).
V úvodu druhého setu vystřihne přímý bod z podání hostující Vašina (0:2). Po nevynucené chybě Mazocha při útoku z pozice pipe vede Karlovarsko 1:4. Blokem Mazocha snižujeme v dlouhé rozehře na 3:5. Univerzál Dvořák přibližuje svůj tým na rozdíl bodu (5:6). Po čistém esu Jindry odskakuje Karlovarsko na tříbodový rozdíl (9:12). Nevynucená chyba Wieseho vrací Ostravu zase na dohled (11:12). Když si Zajíček počká na útok Fořta a boduje z dohrávky také Vašina, má Karlovarsko dostatečný náskok čtyř bodů (11:15). Nepomůže nám ani oddechový čas, na nahrávce střídá Vašíček Jambora. Série skvěle podávajícího Wieseho končí až za stavu 11:18. Hostující Karlovarsko směřuje k vedení 0:2 na sety. Favorit zápasu tlačí na podání. Zajíček zvyšuje přímým bodem na 12:20. Střídající Jarosinski snižuje kvalitním podáním na 14:20. Druhý set nakonec ovládne Karlovarsko po nečisté nahrávce Vašíčka v poměru 18:25.
V úvodu třetího setu boduje přímo z podání Dvořák a vedeme 5:3. Po nevynucené chybě Indry ztrácí Karlovarsko tři body (7:4). Skvěle si vede za koncovou čarou domácí Mazoch (8:4). Patočka bodovým blokem a Vašina skvělým podáním snižují na 9:8. Série Vašiny na podání nakonec vede nejen ke srovnání stavu, ale Karlovarsko otáčí průběh třetího setu (9:10). Nekompromisní Wiese zajistí hostům dvoubodový náskok (10:12). Karlovarsko má kvalitnější podání. Patočka zvyšuje na 10:13. Co hráč loňského mistra, to kvalitní servis. Po dalším příspěvku Indry ztrácí Ostrava čtyři body (11:15). Vašina propálí domácí bloky a za stavu 13:18 spěje utkání k rychlému konci. Po chytrém útoku Indry jde Karlovarsko do koncovky posledního dějství zápasu za stavu 14:20. Po dohrávce Wieseho mají hosté osm mečbolů (16:24). Utkání ukončuje nevynucená chyba Dvořáka (16:25).
Ohlasy po utkání:
Tomáš Jambor (kapitán VK Ostrava): „Věřili jsme si. Neunesli jsme však, že v průběhu prvního setu jsme byli hodně blízko k vítězství, ale nakonec ho prohráli. Tento první set vlastně rozhodl zápas, Karlovarsko se oklepalo a pak už hrálo svůj volejbal.“
Richard Vlkolinský (trenér VK Ostrava): „Hráli jsme s velmi těžkým soupeřem, přesto všechno námi předvedená hra v prvním setu slavila úspěch, i když jsme ho nakonec ztratili. Totálně jsme pak zaostali v přímých bodech z podání, byť jsme se na ně připravovali. V dalších dvou setech jsme navíc špatně zvládali dohrávané míče. V tom byli hosté lepší a plně ukázali svou kvalitu.“
Daniel Pfeffer (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): „První set byl hodně nervózní. Byla to klasická Ostrava doma, dobře podávala. Nakonec jsme set ustáli a v koncovce ho uhráli. Pak jsme se více zklidnili a byli jsme jistější ve všech detailech hry, které nám vyhrály zápas.“
Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „Jsem hrozně rád za tři body. I na klucích byla dnes vidět větší chuť do zápasu než v minulých utkáních.V Ostravě se totiž nevyhrává jednoduše. První set dal zápasu ráz, protože domácí hráli velmi dobře. Ustáli jsme však jejich servis a postupem času jsme přebírali iniciativu. “