Pokažená předehra předkola play off


22. kolo extraligy mužů:
SKV Ústí nad Labem – VK Ostrava 3:0 (16,11,14)
VK Ostrava: Jarosinski, Kotas, Dvořák, Vancl, Polynski, Jambor, libero Sobczak. Střídali: Závodský R., Závodský A., Vašíček, Mazoch.
SKV Ústí nad Labem: Vemič, Tibitanzl, van Solkema, Suda, Baláž, Srb, libero:Kořínek. Střídali: Lank, Kobolka, Kasan.
Vyrovnané bylo utkání jen v prvním setu do stavu 12:11. Ve zbytku zápasu měli navrch domácí a s výjimkou záblesku v úvodu třetího setu nás jednoznačně přehráli ve všech činnostech.
Vyrovnaný průběh začátku prvního setu se přikloní na stranu Ústí zejména díky dvěma esům domácích a za stavu 11:8 si trenér Vlkolinský bere oddechový čas. Po úspěšném pipe Jarosinského a esu Dvořáka snižujeme na 12:11. Úspěšný blok Ústí s to jde opět do tříbodového vedení. Po Dvořákovém útoku do pásky Ústí vede 16:12 a je tu náš druhý oddechový čas. Špatně přijímáme a nahrávky pak chodí na polovinu soupeře. Útok Jarosinského jde do autu a stav je 19:13. Dvojstřídání. Jarosinski v síti při útoku a už na začátku koncovky má Ústí sedmibodový náskok (21:14). Po útoku střídajícího Aleše Závodského snižujeme na 21:16. Další náš útok však letí do zámezí a k tomu následují dvě esa Vemiče a set prohráváme 25:16.
Od začátku druhého setu na nahrávce nastupuje Vašíček a hned první bod sehrají s Polynskim středem. Po esu Tibitanzla a úspěšnem útoku Solemy Ústí odskakuje a když po rozhárané vyměně Ústí položí, prohráváme už 6:2. Důrazně útočící domácí zvyšují na 10:4. V poli však nedosáhneme ani na chytře zahrané útoky a prohráváme 12:5. Přestože střídáme, na hřiště přichází postupně Mazoch, Radim Závodský, Aleš Závodský, Jambor, na domácí v žádné činnosti nestačíme. Vemič sází z podání jednu pecku za druhou. Až za stavu 18:6 získáváme další bod. Druhý set míří nezadržitelně k pro nás ostudnému výsledku 25:11.
Do třetího setu opět nastupuje základní sestava. Útok Kotase, ústecký blok v sítí a eso Kotase znamená na úvod setu nečekané naše vedení 0:3 a trenér domácích Vašina si bere oddechový čas. Van Solkema zatlačí na podání a stav je srovnaný na 4:4. Stále máme problémy na příjmu a nedokážeme bodovat. Za stavu 6:4 si oddechový čas bere trenér Vlkolinský. Problémy na příjmu nás neustále provázejí (9:6). Ale nedaří se ani v útoku, po třech chybách je stav 13:7. Naopak domácí utočí úspěšně (15:7). Opět houfně střídáme. Nic však nepomáhá a Ústí je v laufu (20:8). Zmar pokračuje, třetí set končí 25:14.