Pro novou sezonu náš tým výrazně omladil

V tomto týdnu začala „ostrá“ příprava pro nadcházející extraligovou sezonu.

Jedinou novou posilou v našem klubu je mladý polský nahrávač Artur Błażej. Odchovanec mládežnických týmů Jastrzębski Węgiel má 22 roků a do našeho klubu přichází z týmu druhé nejvyšší polské soutěže STS Olimpia Sulęsin. Hráč vysoký 191 cm má útočný výskok 335 cm, blokařský 310 cm.
Mladí hráči tedy přicházejí i dorůstají, zkušení odcházejí. Bohužel v našem případě o odchodu zkušených hráčů rozhoduje také nedobrá finanční situace, kdy se nedaří rozšířit portfolio sponzorů a zároveň se snižuje podpora z města i z kraje.
Do extraligy tak nastoupíme s nejmladším týmem, jehož průměr se bude pohybovat okolo 22 let. Jediným hráčem s věkem přes 24 roků bude zkušený Dominik Fořt. Při tomto vývoji nás čeká hodně práce a pro nastávající sezonu je cílem obhajoba účasti v předkole play off, což je umístění do desátého místa.
Odchody:
Kvůli finančním záležitostem tým opouštějí Damian Sobczak a Tomáš Jambor. Damian Sobczak odchází do Polska právě do týmu STS Olimpia Sulęsin, odkud přichází Artur Blažej. Tomáš Jambor je nyní vedoucím týmu české mužské reprezentace a bude také působit v TJ Ostrava hrající ženskou extraligu jako mládežnický šéftrenér s úvazkem i na sportovním gymnáziu Ostrava.
V týmu končí také Vašek Kotas, který už sám nechtěl pokračovat. Přitom našemu týmu v minulých dvou sezonách výrazně pomohl, přestože zároveň pracoval i v „civilním“ zaměstnání. Podle svých slov si to užil, ale ve svém věku už nemá sílu skloubit náročnou přípravu se zaměstnáním a zároveň s rodinou. Pro radost si ještě chce někde zahrát, ale už ne v takto náročné soutěži.
Rozhodli jsme se také ukončit spolupráci s Radimem Závodským, který podle vedení klubu po dvou letech u mužů nepokračoval v růstu výkonnosti podle původních představ.
Zůstávají:
Na smeči zůstává Dominik Fořt, Matouš Vancl a Filip Jarosinski. Na postu smečaře bude pokračovat také Lubomír Mazoch.
Na bloku se opět objeví Mateusz Polynski a Vojtěch Bauman.
Na „účku“ zůstává Jakub Dvořák.
Na liberu zkusíme vypracovat juniora Bohdana Ptáčka.
A na místě nahrávače bude v týmu také pokračovat Vojtěch Vašíček.
Příchody:
Na post nahrávače přichází Artur Blažej (viz v úvodu článku).
Na blok se vrací Ondřej Muroň a chceme na tomto postu vyzkoušet i juniora Šimona Třísku.

Artur Blažej