Herní příprava začala zápasy proti Jastrzebie a Komárnu

První dva přípravné zápasy v hale jsme sehráli doma proti týmům z Polska a Slovenska. V pátek jsme porazili partnerskou mládežnickou akademii JastrzebieWegiel, v sobotu sehráli modelové tréninkové utkání s Komárnem.
Po domluvě s mládežnickou akademií Jastrzebie Wegiel jsme s polským soupeřem sehráli pět setů a všechny vyhráli. „Soupeř přijel bez tři nejlepších hráčů, kteří jsou v nominaci reprezentace Polska na mistrovství světa ročníku 2003,“ hodnotil první utkání trenér VK Ostrava Richard Vlkolinský. „Jedním z nich je velmi kvalitní nahrávač, o kterého jsme měli zájem, ale ten nakonec skončí v A plus lize. Nám chyběl nemocný univerzál Dvořák. Hráli jsme na tři smečaře. Jsem spokojený hlavně s nejmladšími hráči našeho týmu. Soupeř přijel také v 15 hráčích, a tak se sestavy hodně proměňovaly.“
„Se slovenským soupeřem jsme měli domluvené tzv. řízené utkání na šest různých postavení, kdy jsme bodovali jednotlivé herní činnosti hráčů. V prvním zápase jsme hráli 3:3, druhý jsme vyhráli 4:2. Stavěli jsme proti sobě vždy přibližně stejně silné sestavy. I celkové statistiky ukazovaly vyrovnanost,“ řekl Vlkolinský k druhému přípravnému utkání.
Polský tým sehrál během svého dvoudenního pobytu v Ostravě také utkání se slovenským Komárnem.