Z přípravy ve Zlíně vezeme třetí místo

Dvě výhry, dvě porážky a celkově třetí místo, to je bilance našeho týmu z přípravného turnaje ve Zlíně. Máme tak za sebou předposlední prověrku před startem extraligy. Na Zlín Cupu jsme sehráli čtyři utkání s vyrovnanou bilancí dvou výher a dvou porážek. V turnaji zvítězil domácí Zlín před Myjavou. Za námi zůstaly oba rakouské týmy: Waldviertel a Sokol Vídeň.
Utkání se hrála po dohodě na tři sety. Postupně jsme představili v pátek a v sobotu dvě různé sestavy. Rakouský Sokol Vídeň a slovenskou Myjavu jsme porazili 2:1. Naopak 1:2 jsme podlehli Waldviertelu, týmu našeho bývalého trenéra Zdeňka Šmejkala, a 0:3 pořádajícímu Zlínu.
„Byl to předposlední přípravný turnaj a zápasy jsou čím dál ostřejší. Pozitivní po uplynulých čtyřech odehraných zápasech je to, že přenášíme věci z tréninků do zápasů. Je vidět, co máme odtrénováno, ale čeká nás hodně práce, co se týká koncovek, které prohráváme. My se dotáhneme, máme hru ve své moci, ale nedohrajeme to do úspěšného konce. Nemáme tam hráče, který by to rozhodl a tím můžeme trpět i v extralize,“ zhodnotil naše výkony na Zlín Cupu trenér VK Ostrava Richard Vlkolinský.
Poslední přípravou bude tradičně domácí Ostrava Cup, kde se v pátek 16. a v sobotu 17. září střetneme se Zlínem, Waldviertelem a Myjavou.

 

Foto: Lubomír Mazoch