Na domácím Ostrava Cupu jsme skončili čtvrtí

Ostrava Cupem skončila příprava na nový ročník extraligy. Po 4. místě na domácím turnaji vstoupíme do nového ročníku extraligy v sobotu 24. září od 18 hodin utkáním na palubovce favorita Jihostoje České Budějovice.
V posledním díle přípravného období jsme v domácí hale Sareza sehráli čtyři utkání. Porazili jsme rakouský Waldviertel a polský Sulecin. Naopak jsme nestačili na slovenskou Myjavu a Zlín. Nakonec jsme skončili na 4. místě.
Konečné pořadí Ostrava Cupu 2022:
1. Zlín
2. Sulecin
3. Myjava
4. VK Ostrava
5. Waldviertel
„Poslední přípravné zápasy nám ukázaly zatím velkou nestabilní výkonnost mladách hráčů. Jeden zápas jsou schopni zahrát výborně, druhý velmi špatně. Ty výkony počínaje univerzálem a konče liberem jsou velmi proměnlivé i co se týká bodových příspěvků jednotlivých hráčů. Zatímco v jednom utkání je schopen hráč mít 12 plusových bodů, ve druhém je na mínus 5. Velmi špatný výkon jsme předvedli proti Myjavě, naopak optimismem mě naplnilo utkání proti Waldviertelu. Mladí kluci si uvědomují, že musíme ty výkony směrem do extraligy stabilizovat,“ zhodnotil poslední přípravný turnaj v domácím prostředí trenér VK Ostrava Richard Vlkolinský.