Vezeme překvapivou výhru z Kladna

Po Brnu jsme zvládli další pětisetové drama. Zatímco před týdnem jsme v domácí hale smazali náskok dvou setů na straně soupeře, na palubovce Kladna jsme si vytvořili po dvou zvládnutých koncovkách vedení 2:0 na sety. Domácí zápas nevzdali a dovedli ho do zkrácené hry, kde jsme opět byli vepředu a vyhráli tiebreak 15:11.
Extraliga mužů – 9. kolo
Volejbal Kladno – VK Ostrava 2:3 (-27,-23,19,10,-11)
VK Ostrava: Jarosinski, Muroň, Vašíček, Fořt, Polynski, Mazoch, libero Vancl. Střídali: Tříska, Pelikán. Trenér Richard Vlkolinský.
Do utkání jsme šli bez nahrávače Blažeje a univerzála Dvořáka. Domácí udělali oproti minulým zápasům také několik změn v základní sestavě. V prvním setu jsme sice prohrávali 13:10 a 16:12, ale pak domácí začali kupit nevynucené chyby. Za stavu 21:19 domácí poslali do hry prvního nahrávače a univerzála, ale koncovka patřila našemu týmu.
Po našem dobrém vstupu do druhého setu otáčí Kladno na 7:5. Hrajeme odvážně, tlačíme na podání a hrajeme s favoritem naprosto vyrovnanou partii. I druhou koncovku zápasu zvládáme a druhé set ukončí bodem univerzál Mazoch.
Ve třetím setu pozvedli hru Kladna Platačs se Sepännenem a Kladno po výhře 25:19 snižuje na 1:2.
Ve čtvrtém setu jsme od stavu 8:4 na soupeře nestačili a ten nám uštědřil debakl 25:10.
V pátém setu jsme si útokem Jarosinského a esem Mazocha vypracovali dvoubodový náskok, který byl nakonec rozhodujícím faktorem. Dva body Polynskeho na 9:13 nás nasměrovaly k cennému zisku dvou bodů.
Hodnocení trenéra Richarda Vlkolinského pro web www.cvf.cz:
„Gratuluji hráčům k vítězství. Tři sety jsme hráli pěkný volejbal, pak jsme úplně propadli ve čtvrtém setu. Tie-break jsme riskli, řekli jsme si buď anebo, určili jsme si priority na bloku. Myslím si, že jsme dnes byli šťastnější, ale nechyběla nám odvaha a někdy i toho nejstatečnějšího muže zachrání pouhé štěstí, když mu ta odvaha nechybí. A nám dnes nechyběla a chlapcům velmi gratuluji.“