Zdeněk Šmejkal před domácím turnajem a představení týmu Waldviertel

Jak zatím hodnotíte přístup kluků v nově  sestaveném kádru? Potvrzuje se, že výběr hráčů byl správný? 

Přístup kluků, jak ke hře, tak k tréninku splnil naše očekávání. Chtějí na sobě pracovat a na družstvu je vidět i vice sportovní ctižádosti a agresivity. Samozřejmě tyto věci samy nestačí, musíme přidat i na kvalitě hry, což se snažíme zlepšit tvrdou prací při tréninku. 

Jak se Vám zatím jeví úroveň naší hry v přípravných halových turnajích?

Úroveň hry odpovídá fázi přípravy, ve které se nacházíme. Je na čem pracovat, vázne nám souhra v útočných kombinacích a ani  obrana zatím není úplně podle našich představ. Pro mne je ovšem nejdůležitější fakt, že se kluci ztotožnili s filozofii, se kterou chceme volejbal hrát a to je základní krok. Ostatní musíme vydřít a vybojovat.

 

Jak jste byl Vy osobně přivítán nyní v Rakousku a s jakými pocity jste koučoval náš tým proti svému bývalému zaměstnavateli?

 

Určitě jsme se po pár měsících rádi viděli, ale jinak vše probíhalo v duchu příprav na utkání. Pocity jsem zvláštní necítil. Teď jsem v Ostravě, tak dělám vše pro její úspěch. A z kluků, které jsem v týmu měl, zůstali stejně jen čtyři, zbytek jsem neznal. 

 

Jak hodnotíte naše dvě utkání s celkem Waldviertel? 

 

Ty utkání se lišili jako den a noc. V prvním jsme dostali pěkně přes "držku". Nic se nedařilo a hra vypadala, jako by kluci ani nevystoupili z autobusu. Druhé utkání bylo z naší strany o poznání  kvalitnější a vzhledem k tomu, že jsme dali šanci všem hráčům v týmu, bylo vítězství velice cenné.

 

Co budete sledovat u hráčů na Ostrava Cupu a jaké očekáváte zápasy? 

 

Turnaj se nebude vymykat z přípravy. Budeme se chtít aplikovat ve hře vše, co se snažíme zlepšit v tréninku a uvidíme, k jakému výsledku dojdeme. Určitě není momentálně nejdůležitější výsledek, ale důležité bude udělat další kvalitativní krok v naší hře. Samozřejmě vyhrát chceme, soupeři jsou kvalitní, proto si myslím, že se bude na co dívat!

 

Soupiska rakouského týmu Waldviertel.

Berger Markus smečař
Layr Nico libero
Schober Leo blokař
Jozwik Mateusz smečař
Hafsteinn Valdimarsson blokař
Hasenauer Simon univerzál
Scheerhoorn Tyler blokař
Gabdulins Matiss univerzál
Boff Rudinei smečař
Peciakowski Michal nahrávač
Madej Maciej nahrávač
Tille Leonhard libero
Calabek Peter blokař
Hahn Christopher nahrávač
Fessl Dominik smečař
-----------------------------------------
Calabek Peter první trenér
Peciakowski Michal druhá trenér
Hiemetzberger Peter třetí trenér
Hahn Manuel atletický trenér
Hahn Werner manažer
Ernstbrunner Konrad lékař
Renneberg Matthias fyzioterapeut
Ziegler Franz mentální kouč
 

S tímto soupeřem se utkáme v sobotu v 15 hodin v hale Sareza na závěr turnaje Ostrava Cup 2016. Přijďte nejen v tomto zápase naše kluky povzbudit. Vstup je zdarma!