Druhý rok Václava Kotase v Ostravě - Venca by chtěl zažít play - off

"Tak snad bude lepší. Minimálně v tom, že se nám povede postoupit do playoff, i když to bude velmi těžké, všechny týmy posílily," zdůrazňuje sympatický blokař. 

V letošní přípravě se již několikrát postavil proti svému poslednímu klubu ze Zína. "Nějaká hecovačka proběhne vždycky, ale není to nic speciálního. Já chci nejen proti nim vyhrát každý zápas," říká Václav Kotas. Občas si Venca vzpomene také na své působení v Havířově. "Vzpomínám na to působení rád. Jsem odchovancem Havířova a jsem rád, že jsem si tam mohl zahrát extraligu," vzpomíná Kotas. 

Mezi blokaři se mu v týmu změnil druhý parťák. Michal Čechmánek odešel do Zlína a na jeho pozici se posunul Honza David. "S Honzou vycházíme výborně. Není žádný problém," hlásí Kotas. 

Hrubá letní příprava Kotase nebolela. "Začal jsem již v létě před startem přípravy, takže to bylo v pohodě," přiznává náš elitní blokař. Sám má v oblibě také přípravné antukové turnaje. "Ano, mám je rád - slunce, pot, triko od antuky, paráda," směje se Kotas. A na závěr našim fanouškům vzkazuje: "Nezaručuji, že vždy vyhrajeme, ale stoprocentně pojedem na krev!!! Tak nás přijďte podpořit, budeme Vás moc potřebovat. Uvidíme se v hale, Aloha."