Matěj Šmídl se po reprezentačním létě poctivě připravuje na novou sezonu

Na úvod našeho krátkého rozhovoru jsme se ještě vrátili k juniorskému mistrovství Evropy. "Evropu hodnotím dvěma způsoby, jednak kladně po dvouch vynikajících utkání s Itálii a Ruskem, a jako zklamání, že jsme nepostoupili," vzpomíná na reprezentační akci Matěj Šmídl. 

Matěj má za sebou i testy sportovních center mládeže, které nedávno jako junior absolvoval v Hradci Králové. "Spokojen nespokojen, je mi to jedno, ani nevím jak jsem dopadl ale tyhle testy pro mě nic neznamenají, důležité je jak hraji," dodává Šmídl. 

Matěj letos neplánuje hrát základní část extraligy i za juniory. Navíc se pořádá dává dohromady po zranění ramene. "Ano měl jsem zranění loni, a letos mě zatím pořád dost trápí rameno z minulého roku, takže doufám, že se to dá co nejrychleji do kupy, abych byl na novou sezonu stoprocentně připravený! Určitě budu hrát jen za muže! Možná se podívám s juniory zase na finále ale rozhodně nebudu jezdit na žádné utkání s juniory. Sice je to rozhodnutí trenérů, ale moje priorita jsou chlapi." zdůrazňuje Šmídl. 

Na závěr má Matěj Šmídl jeno přání: "Co můžu říct, je to, že uděláme všechno proto, aby těch bodů a dobrých výsledků bylo co nejvíc!"