Naši junioři porazili lídra skupiny polské extraligy


ECO TEAM AZS 2020 CZĘSTOCHOWA - VK OSTRAVA 1:3 (-24,21,-22,-23)
V Polsku jsme se konečně dočkali prvního vítězství. A bylo to vítězství nad družstvem z Częstochowe, které vedlo tabulku. Důležitým momentem byla účast Lukáše Vašiny, který táhnul tým k tomuto překvapivému, ale zaslouženému vítězství. Po jeho boku získali jistotu i ostatní hráči, kteří se mohli spolehnout na rozdílového hráče tohoto utkání. Po vyhraném prvním setu, kdy jsme sebejistého soupeře zaskočili účinným podáním a vysokým procentem úspěšných útoků, se soupeř do našeho týmu ve druhém setu zakousl a svoji agresivní hrou nám nedal šanci. Třetí a čtvrtý set byl opravdovou bitvou s výbornými akcemi na obou stranách.
Vypjaté koncovky za velké podpory všech hráčů (i těch „ve čtverečku“) vzal úspěšně do svých rukou Lukáš Vašina a vítězství bylo na světě. Poprvé se nám podařilo jet do Polska k prestižnímu mistrovskému utkání v plné sestavě a hned to bylo znát. Pokud se podaří takto odjezdit zbytek zápasů, cílem je dalších 12 bodů do tabulky a posun minimálně na třetí místo v závěrečné tabulce za vrcholovými celky z Jastrzębie (mistr Polska v kategorii juniorů), Częstochowa (mistr Polska v kategorii kadetů). Zážitkem bylo pro hráče hrát v obrovské hale prosáklou historií volejbalových zápasů jak domácího týmu, tak reprezentace Polska.
Sestava: Lukáš Vašina, Tomáš Kopecký, Ondřej Unzeitig, Ondřej Muroň, Radim Závodský, Vojta Kalmár, Jan Holáň, Nikolas Konya, Jan Černín, Trenér: Lubomír Vašina.