Trojice blokařů se ohlíží za uplynulou sezonou

Václav Kotas bude pokračovat v našem týmu i nadcházející sezonu. Letos zápolil se zraněním, ale už mu bylo i hůře. „Zranění, které se mi přihodilo, určitě nebylo nejtěžší, jaké jsem zažil. Dva roky zpátky jsem při zápase utrpěl zranění kotníku (natržené vazy) a už v 18-ti letech mě zhruba na půl roku vyřadila tříštivá zlomenina klíční kosti. Zlomený palec je ve srovnání s tím vlastně škrábanec,“ dodává teď už se smíchem. „Toto zranění mě v play off nijak zvlášť nelimitovalo, měl jsem přes palec takovou plastovou ortézu. Teď už se ale těším na další sezonu. Zůstaňte nám věrní i v příští sezoně,“ vzkazuje Václav Kotas ostravským fanouškům. 
kotas web
 
Ondra Lach se do Ostravy loni vrátil. „Návrat splnil to, co jsem čekal. Klub funguje, jak má. Co bylo slíbeno, to bylo splněno. Sám jsem byl nakonec překvapen, kolikrát jsem se dostal na palubovku. Své výkony bych však nazval takové nemastné, neslané. Tréninkové manko jsem vzhledem k náročnosti své práce nepociťoval. Atmosféra v kabině byla fajn a srandy jsme si letos užili dost a dost. Co bude další sezonu? Těžko říct. Uvidíme, zda bude ze strany klubu o mne zájem a pak je otázkou, jak skloubím práci, školu, volejbal a osobní život,“ říká nejmenší blokař extraligy Ondřej Lach. 
ondra lach
 
Honza David viděl velký rozdíl oproti minulé sezoně, kdy byl také členem našeho extraligového týmu. „Z mého pohledu byla letošní sezona lepší hlavně díky kolektivní hře a mladému týmu, který se chtěl někam posunout a něco dokázat bez tlaku ze strany starého i nového vedení. Sešla se skvělá parta mladých lidí, co si sedli jak volejbalově, tak lidsky. Táhli jsme za jeden provaz. Já osobně jsem byl v některých zápasech se svou hrou spokojený, ale v některých chvílích jsem zase týmu nedokázal pomoct, jak bych chtěl,“ přiznává Honza David.
„Snažím se skloubit volejbal s prací. V jedné chvíli během sezony jsem cítil značnou únavu, naštěstí jsem dostal od trenéra tři dny na regeneraci. Díky dobrým vztahům na pracovišti jsem stíhal všechny odpolední tréninky. Zatím nedokážu odhadnout, jak to bude další sezonu. Na podzim v mém životě nastane velká změna a s tím spousta povinností, narodí se mi první potomek, ale rád bych to vše skloubil, pokud mi to čas a vedení dovolí,“ hodnotí minulou a spřádá plány na další sezonu Jan David. 
2017 02 05 171814 DC7 2022