Skvělý vítězný vstup do extraligy

Extraliga mužů – 1. kolo
VK Ostrava – Benátky nad Jizerou 3:0 (18,23,26)
VK Ostrava: Biernat, Šmídl, Kotas, David, Janků, Vašina – Sobczak. Střídal: Balon.
V základní sestavě dostal příležitost jako druhý smečař před americkou posilou Chrisem Nugentem mladý Lukáš Vašina. V začátku prvního setu jsme celkem nenápadně odskočili. Od stavu 6:3 pak týmy pravidelně otáčely podání soupeře. Po druhém technickém oddechovém čase (16:12) jsme už měli navrch a hosty jsme jednoznačně předčili. „První set byl jednoznačný. Hráli jsme zodpovědně a koncentrovaně. Než se Benátky vůbec dostaly do zápasu, měli jsme již vytvořený dostatečný náskok a první sadu jsme hladce ovládli,“ řekl k průběhu prvního setu asistent trenéra Jana Václavíka Tomáš Zedník.
Ve druhém setu se našemu celku přestalo dařit na podání a Benátky se dostaly do zápasu. Odskočily na 6:2 a my si vybrali první oddechový čas. Po oddechovém čase jsme se přiblížili na 8:9. Po další přetahované za stavu 12:14 přišly chvíle blokaře Davida, který se výrazně podílel na čtyřbodové sérii, kterou otáčíme na 16:14. V této chvíli nastupuje za hosty Jakub Rybníček a situace se opět dramatizuje. Po několika sporných míčích vyhráváme koncovku 25:23. Hosté vehementně protestují. Kapitán Sukuba dokonce dostává červenou kartu. „Hosté se zlepšili. V půlce setu dokonce vyměnili prvního nahrávače Celerýna za Fučíka a univerzála Marka Nesvačila za čerstvou posilu, zkušeného Rybníčka. Od stavu 17:17 jsme si vybudovali dvoubodový náskok a koncovku jsme zvládli,“ komentoval zlom ve druhém setu Tomáš Zedník.
Po červené kartě z konce druhého setu začíná třetí set netradičně za stavu 1:0 pro nás. Hosté okamžitě srovnávají a oba týmy si většinou připisují jen po jednom bodu až do stavu 12:11. Účinným servisem Šmídla, dobrými bloky i rychlou útočnou hrou hlavně Vašiny, odskakujeme až na 19:14. Zdá se, že je rozhodnuto. Po sérii našich chyb v poli i díky účinnému servisu Benátek je však po chvíli srovnáno na 22:22. Nervózní koncovka končí blokem nahrávače Biernata 28:26. „K prvnímu mečbolu jsme se ale dostali za stavu 24:23 my. Následně Mates Šmídl předvedl dělový servis, ale hosté to otočili. Bodovou výhodu na jejich stranu následně překlopil Vachoušek. I druhou vypjatou koncovku zápasu jsme ale zkušeně zvládli my a radujeme se z důležité výhry,“ dodal k poslednímu dějství zápasu trenér a manažer klubu Tomáš Zedník.

2017 10 01 184329 DC7 5019