Po prohře v Praze nás čeká v předkole play off Zlín


V pětisetovém zápase rozhodla naše porážka o tom, že v úterý 13. března přivítáme v předkole play off v sérii hrané na dvě vítězná utkání desátý Zlín. Zápas začíná v hale Sareza od 17 hodin, druhý zápas se hraje ve Zlíně ve stejný čas ve čtvrtek 15. března a případné třetí rozhodující utkání bychom hráli opět doma v sobotu 17. března. Zlín na devátém místě při shodě bodů přeskočila ČZU Praha, protože má větší počet vítězství a střetne se s osmým Ústím nad Labem.

Do pražského zápasu nenastoupil kvůli nemoci Matěj Šmídl. Do Prahy neodjel ani Lukáš Vašina, který už před zápasem s Brnem požádal trenéra, aby mohl letošní sezonu dohrát v juniorském týmu. Celý zápas na místě univerzála odehrál Radek Šoltys a po rychlém vystřídání na postu smečaře taky Jakub Balon.

Extraliga mužů – 22. kolo
ČZU Praha – VK Ostrava 3:2 (18,-25,-12,12,19)
VK Ostrava: Biernat, Šoltys, Kotas, David, Nugent, Janků – Sobczak. Střídali: Balon, Sedláček, Dvořák. Trenér Jan Václavík, asistent trenéra Tomáš Zedník.

V prvním setu jsme neustále dotahovali. Klíčová byla v jeho polovině série domácího nahrávače Démara na podání. Ve druhém setu jsme dotáhli soupeře v koncovce a nakonec ji zvládli. Ve třetím setu jsme soupeře doslova drtili výbornými bloky a skvělou hrou smečařů Janků s Balonem, kterým se dařilo takřka vše. Čtvrtá sada byla přesně jako ta třetí, ale v opačném gardu. ČZU Praha nás „smázla“ z palubovky vynikajícím podáním. Naši kluci se celý zápas statečně prali s nízkým stropem haly. Ve zkrácené hře vedli 0:3 a 9:11. V nervy drásající koncovce jsme měli nejprve my tři mečboly, domácí pak čtyři, když jsme jim dva nabídli zkaženými podáními a nakonec prohráváme 21:19.

První sada zápasu přinesla vynikající podání domácí dvojice Démar, Kuliha. Od stavu 11:10 uhráli domácí při servisu Démara pět bodů. Následoval ho Kuliha a domácí šli rychle do vedení.

Ve druhém setu jsme se soupeřem drželi krok. K výbornému výkonu se rozehrál střídající Balon. Prohrávali jsme sice před koncovkou 21:19, ale následně jsme se propracovali ke třem setbolům. Nakonec jsme zvítězili 25:27 po bodovce Balona.

Ve třetím setu jsme od stavu 5:7 předvedli doslova spanilou jízdu. Na servisu i v útoku doslova excelovala dvojice Balon, Janků. Dařilo se nám v obraně na síti i v poli. Bodové série předvedvádíme při podání Kotase, Balona a Davida. Výsledek 12:25 hovoří za vše.

Jenže ve čtvrtém setu se karta doslova obrátí. ČZU nám rychle odskočí počínaje podáním Kuboše (7:4). Následují bodové série Kulihy a Krajčoviče. Když jde na podání Janků, prohráváme hrozivě 18:7. Nakonec nám Pražané vrací porážku z třetího setu ve stejné výši 25:12.

Zkrácenou hru začínáme výborně. Pak se zápas promění v dlouhé čekání na rozuzlení. Po neproměnění třech mečbolů zbytečně dvakrát přihrajeme mečboly soupeři a nakonec prohráváme 21:19.

Hodnocení utkání asistentem trenéra Tomášem Zedníkem:

„Chtěli jsme utkání vyhrát. Po třetím setu to vypadalo, že k tomu máme dobře našlápnuto, ale Praha šla do nás servisem podobně jako v minulém zápase Brno a vycházelo jim to. Chyběl nám pro nemoc Šmídl, ale musím říct, že Šoltys ho dobrým výkonem nahradil. Bojovali jsme. Výhra by nás poslala do předkola právě proti ČZU, na kterou bychom šli posíleni dvěma výhrami. Rozhodl jediný míč v posledním setu. Máme Zlín. S ním jsme sice dvakrát prohráli, ale budeme bojovat, abychom tuto statistiku změnili.“