Nejlepší přípravné zápasy, přesto doma třetí


Nyní zbývá už jen doladit formu na první extraligové utkání, které sehrajeme v sobotu 29. září v Brně. Příprava už probíhá v kompletním složení včetně uzdraveného blokaře Václava Kotase, který nastoupil i na Ostrava Cupu.
V prvním utkání jsme prohráli se Zlínem 2:3. „Utkání jsme měli vyhrát, ale zatím na výsledky proti našemu soupeři v extralize neklademe důraz, protože se Zlínem budeme podle losu hrát až ke konci první i druhé poloviny základní části. Bylo to utkání, kde největší herní prostor dostali mladí kluci ze širšího kádru,“ zhodnotil první utkání na turnaji trenér Jan Václavík.
Ve druhém utkání jsme porazili 3:0 rakouský Waldviertel. „Mastili jsme servis a ten nám vycházel. To byl klíč k celkovému úspěchu. Sehráli jsme dobrý zápas,“ viděl výkon svých svěřenců Jan Václavík v druhém utkání turnaje.
V posledním zápase jsme prohráli 1:3 s polským týmem první ligy Bielsko-Bialou 1:3. „Tento zápas byl nejlepší a nejpřínosnější, který jsme na turnaji sehráli. Kdyby nám vycházel servis jako v zápase s Waldviertelem, vyhráli bychom. Kvalita polského týmu nás výborně prověřila,“ dodal Jan Václavík k poslednímu utkání na turnaji. „Celkově jsme sehráli lepší turnaj než ve Zlíně, ale paradoxně jsme tam turnaj vyhráli a doma skončili třetí. Nyní se budeme soustředit na Brno, které do toho půjde podobně, jako jsme to viděli u týmu Bielsko-Biala. Jsem rád, že hned na začátku extraligy náš čeká utkání, které nás hodně prověří.“
Celkové pořadí Ostrava Cupu 2018:
1. Zlín
2. Bielsko Biala
3. Ostrava
4. Waldviertel

Ostrav Cup 2

Ostrav Cup 3

Ostrav Cup 4

Ostrav Cup 5