Oliver Sedláček nejlepším hráčem v zápase s Libercem


Jaké to je být vyhlášen nejlepším hráčem utkání?

V té rychlosti jsem to pomalu ani nestihl zaregistrovat, šli jsme si se soupeřem podat ruce a najednou zaznělo mé jméno, já se podíval ke stolku a tam byl pan Zedník a mával, ať jdu za ním. Tak jsem šel a předali mi tašku plnou zdravých věcí od našeho sponzora Yes Chips. Upřímně já se v tom zdravém jídle až tak nějak moc nevyžívám, ale přítelkyně měla radost (smích). Kluci mi potom v šatně k ocenění gratulovali, tak to jsem měl radost a hodně mě to potěšilo.

Jak hodnotíš utkání s Libercem?

Určitě velmi pozitivně. Hráli jsme vyrovnaně až do konce. Škoda toho tiebreaku, kde jsme udělali spoustu chyb na servisu, ale s tím se podle mě počítá, když chceme hrát agresivní volejbal. Každopádně to byl nádherný zápas plný emocí všeho druhu za obrovské podpory fanoušků. Je to pro mě velká změna přejít z juniorského volejbalu, kde diváků bývá poskrovnu, k mužskému a hrát před plnou halou. Cítím větší zodpovědnost, ale zároveň si to nesmírně užívám.

Osobně se Ti utkání vydařilo. Byla nějaká odezva v kabině za tvých15 bodů v utkání?

Utkání se vydařilo nám všem. Byl jsem rád, že jsem i já mohl pomoct. Popravdě než počet bodů je pro mě více zažít skvělý pocit zablokovat hráče jako je Honza Štokr. Vždycky jsme si z toho v juniorech s kluky dělali srandu, že až jednou zablokuji Štokra, tak to bude paráda a ono se to povedlo.

Čekal jsi, že budeš od začátku sezony v základní sestavě?

Upřímně, já jsem nad tím nepřemýšlel. Jednou na tréninku za námi blokaři přišel trenér a říkal, že se budeme všichni střídat, protože hrajeme všichni dobře. Tak jsem to tak nějak bral a byl jsem rád. Potom jsem od začátku nastoupil v Brně, kde jsem se snažil využít svou šanci a nejspíše to vyšlo. Nicméně bude hrát ten, komu se bude dařit a je jedno jestli to bude Véna, Hanys nebo já.

Chodí na zápasy tvůj otec a je i tvým rádcem?

Táta chodí na zápasy kdykoli to jen jde. A když nemůže, tak zápas sleduje na internetu. Po zápasech si voláme a společně hodnotíme, jak jsem hrál. A samozřejmě, že je mým rádcem. Vždycky se mi snaží poradit a já jsem rád, že mohu čerpat z jeho zkušeností.

sedlacekclanek