Novým partnerem je Jastrzębie z polské A plus ligy


„Ke vzájemné spolupráci jsme se dostali díky trenéru Kubjakovi a sportovnímu řediteli Darkovi Luksovi. Jastrzębie je špičkový klub s vynikající mládežnickou akademií, první tým je plný kvalitních zahraničních hráčů v čele s italským trenérem a s ambicemi hrát letos v nejvyšší polské soutěži o titul,“ představuje polský klub místopředseda správní rady Tomáš Dvořák.
Smlouva s Jastrzębie byla podepsána na slavnostním zahájení sezony, kdy si před startem A plus ligy pozval domácí tým pro přátelský zápas německý tým z Berlína. Hrálo se před zraky 4000 diváků. „Podepsali jsme smlouvu v úžasné atmosféře. Jastrzębie opravdu žije volejbalem. Jsme rádi, že se nám podařilo v Polsku uzavřít spolupráci s tak špičkovým klubem, z čehož můžeme do budoucna jenom profitovat,“ říká předseda správní rady VK Ostrava Pavel Žurek.
„Základním obsahem spolupráce je výměna informací a zkušeností, a také společná školení trenérů. Hodně si slibujeme od spolupráce v oblasti mládeže od žáků až po juniory. U mužů předpokládáme vzájemná hostování nebo přestupy hráčů,“ dodává k obsahu spolupráce sportovní manažer Tomáš Zedník.
Vznik spolupráce s polskými kluby popisuje Tomáš Dvořák: „Před šesti až sedmi lety se náš klub rozhodl orientovat směrem do Polska. Týká se to spolupráce jak na poli mužského tak mládežnického volejbalu. Důvody, proč Polsko, jsou jasné. Jednak jsou kluby blízko z Ostravy, ale hlavně mužský reprezentační tým našeho souseda je za poslední čtyři roky dvojnásobným mistrem světa. Mají špičkovou domácí soutěž a dosahují výborných výsledků také v oblasti mládeže.“
Tomáš Dvořák také spokojeně hodnotí dosavadní spolupráci: „Nejprve jsme podepsali spolupráci s dvojicí klubů Radlin, Rybnik. Jezdili jsme a jezdíme na mládežnické turnaje do Polska a oni k nám. Do mužského týmu přišli nahrávači Biernat z Radlinu a Podlesny z Rybniku. Nyní jsme dokonce pozváni na oslavu výročí vzniku volejbalu v Rybniku. Výsledkem kvalitní spolupráce je i působení našich juniorů v soutěži Slezského vojvodství. Také si pomáháme po technické stránce, například jsme do Polska půjčovali tréninkové dělo pro nácvik příjmu.“
V rámci zahájení nové sezony se v Jastrzębie konal v nádherné hale mezinárodní turnaj za účasti i našich juniorů, o kterém jsme již psali. Předávání cen, stejně jako podpis dohody, se uskutečnilo před plně zaplněnou halou.

Podpis 1

Podpis 2

Podpis 4

Podpis 5

Podpis 6

Podpis 7