Vrátili jsme Ústí domácí porážku


Ústí nad Labem – VK Ostrava 0:3 (-23,-23,-18)
V prvních dvou setech jsme si vytvořili před koncovkou několikabodové náskoky. Domácí celek nás mohutně stahoval, a pokaždé se rozhodovalo za stavu 23:24. Obě vypjaté koncovky jsme uhráli pro sebe.
V prvním setu jsme od stavu 10:11 šli do vedení 12:17. Do koncovky jsme udrželi vedení 17:20 a měli nakonec tři setboly. Ústí dva odvrátilo, ale nakonec jsme vyhráli 23:25.
Ve druhém setu měli domácí výborný začátek (vedení 3:1, 5:3, 8:6). Od stavu 8:8 jsme převzali otěže zápasu a před koncovkou vedli 15:19. Opět se za stavu 21:24 opakoval scénář z prvního setu a ve vítězný míč jsme proměnili až v pořadí třetí setbol.
„Cením si toho, že jsme ty dvě koncovky uhráli sami a nemusel je za nás uhrát soupeř,“ pochvaloval si trenér Jan Václavík.
Třetí set již byl naší jednoznačnou záležitostí. Od stavu 2:2 jsme soupeři odskakovali postupně do obřího vedení 9:20. Po výhře 18:25 jsme dosáhli tolik potřebného vítězství, i když v poslední fázi zápasu ze čtrnácti míčů Ústí vyhrálo 9:5.
„Tři body z Ústí si hodně ceníme. Měli jsme po nevydařeném zápase se Zlínem nůž na krku. Chceme ještě bojovat o první šestku, ale prohráli jsme doma se soupeři, kteří jsou za námi, Zlínem, Příbramí i Ústím. A čekají nás silné týmy Lvů Praha, Brna a posíleného Kladna. Budeme muset zahrát hodně dobře, abychom mohli bojovat o přímý postup do čtvrtfinále play–off,“ dodal Jan Václavík.