Jurij Kružkov konečně v Ostravě, připravuje se na Kladno


Právě proti Kladnu vstoupíme do nového ročníku extraligy v neděli 20. září od 17 hodin v hale Sareza.
Tým Milana Fortuníka prošel po nedohrané sezoně obrovskou proměnou. Začalo to obměnou realizačního týmu, kdy jeho asistent Petr Klár se stal hlavním trenérem Příbrami a novými asistenty jsou Tomáš Samsely a Tomáš John.
Kladno opustilo osm hráčů. Libero Milan Moník odešel do Black Volley Beskydy. Aktivní činnost ukončili smečař David Kuboš a blokař Vladimír Sobotka. Extraligu opustili Daan van Haarlem, Stefan Okosanovič, Milos Vemic, Max Staples a Cristina Palacios.
Kladno se vydává cestou českých hráčů, v kádru má kromě Čechů jen dva hráče slovenské národnosti. Vzhledem ke zranění Ondřeje Fortuníka se na Kladně objevil bývalý nahrávač Příbrami a Českých Budějovic Filip Palgut a z Nitry přišel druhý slovenský legionář, blokař Lukáš Kyjonica. Z Českých Budějovic dorazil univerzál Filip Křesťan, na smeč juniorský reprezentant Jiří Mikulenka, z Odoleny Vody další smečař Jiří Kraffer a z Liberce libero Tomáš Kunc.
Současný kádr Kladna:
Nahrávači – Ondřej Fortuník, Matěj Martinča, Filip Palgut
Univerzálové – Filip Křesťan
Smečaři – Jiří Kraffer, Tomáš Hýský, Jiří Mikulenka, Josef Vostárek
Blokaři – Adam Zajíček, Vladimír Mikulenka, Lukáš Kyjonica
Libero – Tomáš Kunc
Trenér Milan Fortuník
Vzhledem k opatření proti šíření nemoci covid – 19 je omezena kapacita na 500 diváků. Fanoušci musí mít v hale roušku, k dispozici budou povinné dezinfekční prostředky.
Přijďte v neděli 20. září od 17 hodin povzbudit naše hráče při vstupním extraligovém utkání.