Čeká nás další těžké utkání proti Českým Budějovicím

I když nám chybí ještě dohrávané domácí utkání s Odolenou Vodou, které sehrajeme 8. prosince od 17 hodin, tak vstupujeme sobotním utkáním 3. prosince od 17 hodin doma proti Jihostroji České Budějovice do odvet základní části extraligy.
V prvním utkání jsme na palubovce soupeře prohráli 3:0, kdy jsme se drželi pouze ve druhém setu, který jsme ztratili 25:23. Jihočeši stihli v první polovině základní části vystřídat trenéra, kdy na jejich lavičce skončil kouč René Dvořák a nahradil ho tamní šéftrenér mládeže Vojtěch Zach.
Jihostroj v dosavadních 12 zápasech devětkrát vyhrál. Naposledy se ale jeden z aspirantů na titul řádně zapotil na palubovce Příbrami a vyhrál až v pěti setech, kdy zkrácená hra skončila nejtěsnějším možným poměrem 15:13. Svěřenci Vojtěcha Zacha nastoupili v této sestavě: Polák, Piskáček, Licek, Ondrovič, van Schie, Michálek, libero Kryštof. Střídal: Giraudo.
Naše situace na posledním místě tabulky není dobrá. Naši konkurenti v boji o vyhnutí se baráži bodují. Kocouři z Příbrami uloupili bod právě Českým Budějovicím. Black Volley Beskydy porazily doma Benátky nad Jizerou. Na jisté udržení v extralize nyní ztrácíme šest bodů. Bohužel jsem nezvládli domácí utkání s předposlední Příbramí, a tak se jeví naprosto klíčové odvetné regionální derby ve Frýdku – Místku, které se bude hrát 12. prosince od 19:30 hodin před kamerami ČT Sport.
V sobotním utkání můžeme jenom překvapit. Doufejme, že náš tým podá odvážnější a kvalitnější výkon než v posledním utkání na palubovce Karlovarska. Přijďte v sobotu 3. prosince od 17 hodin podpořit náš tým v dalším extraligovém utkání.

 

Foto: Dan Kubát