V omezené sestavě jsme měli k bodům daleko

Do Liberce jsme odjeli bez tří důležitých hráčů. Polynski měl problémy se zády už před zápasem s Beskydami, včera se k němu se stejnými potížemi přidal Blazej, a Fořtovi se vrátily problémy s kotníkem. Na lavičce tak zůstali jen junioři Tříska a Pelikán. Přesto zbytek bojovníků se nechtěl vzdát. Zejména ve druhém setu měl blízko k vyhranému setu. Bohužel výsledek byl nakonec jednoznačný. Liberec zejména skvělým servisem a výbornou obranou na síti zvítězil bez ztráty setu.
Extraliga mužů – 17. kolo
VK Dukla Liberec – VK Ostrava 3:0 (20,21,16)
VK Ostrava: Vašíček, Mazoch, Muroň, Dvořák, Mazoch, Bauman – Vancl. Střídal: Tříska. Trenér Richard Vlkolinský.
V prvním setu jdeme do dvoubodového vedení první my (9:11). Pak přijdou na podání po sobě Lux a Nikačevič, a nejenže Liberec srovná, ale odskočí na 17:12.
Dvakrát snížíme rozdíl na tři body, ale Dukla vždy znovu odskočí a zaslouženě vítězí 25:20.
Nejzajímavější je druhý set. Od stavu 5:5 postupně navyšujeme náskok až na 8:13. Dukla sice stáhne na 13:14, ale naši bojující hráči dokážou i díky chybám domácích znovu navýšit stav na tříbodový rozdíl, který drží až do 18:21. Pak přichází na podání Lukas Demar a ... vydrží tam až do konce setu. Přichází eso, chyba na příjmu, tři naše útoky do bloku a jeden do autu, a je konec setu.
Ve třetím setu sice začneme dobře (2:4), bohužel od stavu 3:5 už kraluje jen vojenský tým z Liberce a hladce si dojde pro vítězství.