Jakub Pelikán

Po zahraničních posilách chceme představit i naše mladé hráče. V bulletinu k zápasu s Odolenou Vodou jsme představili Jakuba Pelikána.
Už šest let reprezentuje Českou republiku v mládežnických reprezentacích, letos i na MS U21 v Bahrajnu. Přitom se narodil v Belgii. „Narodil jsem se ve městě Nivelles, ve kterém jsem také vyrůstal do svých šesti let. Potom jsme se přestěhovali do Česka, kde jsem již začal chodit na základní školu,“ říká Jakub, momentálně student maturitního ročníku osmiletého gymnázia.
Jako malý se věnoval plavání a atletice. Kromě cestování v létě má rád zimu. „Vždy se těším, až napadne sníh, protože miluju lyžování,“ doplňuje Jakub, u kterého nakonec vyhrál volejbal. „Hlavní důvod, proč zrovna volejbal, byl asi ten, že můj táta je trenér, mamka taky hraje volejbal, takže jsem k němu měl vždycky hodně blízko. Začal jsem ho hrát v Havířově a ve dvanácti letech jsem přišel na hostování do Ostravy.“
Volejbalový vzor
Jan Štokr
Nejsympatičtější sportovkyně
Alisha Lehman
(pozn.: Alisha Debora Lehmann /1999/ je švýcarská profesionální fotbalistka, která hraje za ženský klub Super League Aston Villa. Na Instagramu nejsledovanější fotbalistka.)
Oblíbený zpěvák, zpěvačka, skupina, píseň
Lil Nas X
(pozn.: Montero Lamar Hill /1999/ známý pod uměleckým jménem Lil Nas X je americký rapper, zpěvák a skladatel.)
Oblíbený film, seriál
Jak jsem poznal vaši matku
(pozn.: Americký sitcom, jehož devět řad /208 dílů/ se prémiově vysílaly v letech 2005 až 2014.)
Nejkrásnější kout světa
Kotorská zátoka v Černé Hoře
Nejlepší relaxace
Delší projížďka autem a přitom poslouchání hudby nebo podcastů
Oblečení, ve kterém se nejlépe cítíš
Klubové oblečení Jumper
Nejoblíbenější jídlo a pití
Svíčková na smetaně nebo pizza, jahodový džus