Extraliga zachráněna, konec trápení i sezony

Ani poslední zápas nevyspravil celkový dojem z letošní sezony. Náš tým prohrál jednoznačně ve Zlíně bez zisku setu, naštěstí naše setrvání v extralize pro nás vybojovalo Karlovarsko vítězstvím nad Ústím nad Labem.
Zlín – Ostrava 3:0 (25:21,25:22,27:25)
Sestava VK Ostrava: Jarosinski, Dvořák, Michalovič, Tsmokalo, Olsen, Pawlun, libero: Motyčka. Střídali: Pelikán, Vancl, Resl.
V prvním setu jsme se Zlínem drželi krok do stavu 19:18. Pak nám Zlín odskočil zásluhou Římala (bod z útoku a eso z podání). K němu se přidali Pražák (blok) a Toman (útok) a bylo to 23:18. Zlín si už náskok do konce setu udržel.
Ve druhém setu jsme drželi vyrovnaný stav až do úplné koncovky do stavu 23:22. Pak na nás stačil už jen Kozák, když útokem a blokem ukončil naši marnou snahu o zisk setu.
V posledním setu sezony jsme v počátku setu získali čtyřbodový náskok díky čtyřem nevynuceným chybám soupeře v řadě. (3:7) Tento náskok jsme drželi do stavu 9:13. Pak stačily dva útoky Tomana, dvě esa Římala a ještě i Římalův útok a už jsme prohrávali 14:13. Vyrovnaný stav sice držíme až do 24:24, ale Vanclova chyba v útoku a eso Pražáka definitivně uzavírá naši letošní sezonu.