Přestupová bomba: Vrací se Peter Michalovič

Čtyřnásobný nejlepší slovenský volejbalista roku se po deseti sezonách vrací do Ostravy a už tuto sobotu by měl v ostravském dresu nastoupit do extraligového utkání. V roce 2013 měl Peter Michalovič obrovskou zásluhu na našem překvapivém titulu. Pak se vydal do světa. Jeho volejbalovou cestu popsal portál Sportnet následovně: „V minulosti hrával v troch talianskych kluboch - v Latine, Ortone a Vibe. Okrem Talianska pôsobil 200 centimetrov vysoký univerzál v českej Ostrave, v ruskom meste Jaroslavľ, francúzskom Nantes a gréckom Syrose.“ Tuto sezonu začal v italské A3 v týmu Smartsystem Fano.
Jak se tento překvapivý a rychlý přestup zrodil, popisuje manažer Tomáš Zedník: „ Před týdnem ve středu se mi Peter ozval, zda o něj nemáme zájem, že by nás posílil do konce základní části, případně do předkola play off. Samozřejmě, že jsme nabídku přijali, zvlášť když přišel s požadavky, které finančně jen minimálně zatíží náš klub. V Itálii skončil, protože se jeho představy a představy klubu nenaplňovaly. Sám se chce připravit, aby mohl ještě letos nastoupit v nějaké atraktivní soutěži, kde si hledá nové angažmá.
Následovalo rychlé vyřízení přestupových formalit, a včera (v úterý) vše potvrdil CEV. A tak už Peter s námi i trénoval. Také trenér je rád za zkušeného hráče, který už je klidnější a ve vypjatých chvílích může týmu hodně pomoct. Předpokládáme, že na hřiště nastoupí už v sobotu proti Beskydám.“

Peter 1web

Peter 2

Peter 4