Do elitní kadetské pětky jsme jen nakoukli


Koncept oddílů, kdy kadetská družstva už hrají soutěže dospělých a tedy proti zkušeným a málo chybujícím protivníkům, se jednoznačně promítnul do jejich hry. A to byl i nejmarkantnější rozdíl. Menší kazivost a lepší čtení hry samotné. Všechny zápasy měly defacto stejný průběh. Chvíli to vypadá dobře a najednou, jako když utne, najednou nejsme schopni navázat na předcházející dobrou a bezchybnou hru. Těch pár bodů, kdy máme bodové manko, nás sráží, naopak soupeře nakopává a my už nemáme sílu na vzdor. Organizace hry a jednoduché činnosti, v těch jsou tyto týmy prostě na vyšší úrovni.
Padli jsme do druhé pětky, kde to zase bude o něčem jiném, a soupeři budou podobné výkonnosti. Trénink, trénink a zase jenom trénink a zodpovědnost a pracovitost nás může posouvat o nějaký ten kousek dál. Hledáme osobnost v týmu, což je pro vrcholový mládežnický volejbal velmi důležité, tak snad i v tomto ohledu se nám to podaří.
Výsledky VK Ostrava:
VK Ostrava - Dukla Liberec 0:3 (16,-11,-17)
VK Ostrava - Lvi Praha 1:3 (25,-20,-23,-16)
VK Ostrava - Slavia Hradec Králové 0:3 (-19,-12,-9)
VK Ostrava - Vavex Příbram 0:3 (-17,-17,-20)
Pořadí:
1. Dukla Liberec
2. Vavex Příbram
3. Slavia Hradec Králové
4. Lvi Praha
5. VK Ostrava
Hráli a střídali: Aleš Závodský, Jakub Pelikán, Matěj Augusta, Václav Kavala, Filip Srovnal, Michal Sulek, Tomáš Kíša, Štěpán Šonovský, Adam Gorecki, Matěj Ranocha, Lukáš Loužil, Dominik Pasz
Trenéři: Lubomír Vašina, Jaroslav Nekola.
Na dalším turnaji budou našimi soupeři: Kolín, Lvi Praha, Zlín, Velké Meziříčí.