U20 si vyzkoušela druhou výkonnostní skupinu

Náš tým se po předchozím turnaji dostal do druhé výkonnostní skupiny, kde nakonec skončil na posledním místě a v pokračování soutěže ho čeká znovu třetí výkonnostní skupina. Čtvrtý turnaj extraligy hráčů kategorie U20 se uskutečnil o uplynulém víkendu v Novém Jičíně.
Výsledky VK Ostrava:
- Kojetín 2:3
- Liberec 0:3
- Blue Ostrava 1:3
- Nový Jičín 0:3
Tabulka:
1. Blue Volley Ostrava 4 3 0 1 0 11:4 10
2. SK Kojetín 2016 4 2 1 0 1 9:6 8
3. VK Dukla Liberec 4 1 1 1 1 8:8 6
4. Vlci Nový Jičín 4 1 1 0 2 7:8 5
5. VK Ostrava 4 0 0 1 3 3:12
Hodnocení trenéra Ivana Pelikána:
"Do druhé skupiny jsme postoupili z prosincového turnaje s odhodláním poprat se se soupeři, kteří pravidelně "pendlují" mezi první a druhou výkonnostní skupinou. Byla to velká zkušenost pro náš mladý tým. První tři družstva měla v kádrech řadu hráčů, kteří již nastupují i v extraligách mužů. Šlo vlastně o úroveň EX U22.
Dalo by se říci, že turnaj měl dva poločasy. V sobotu se hrálo ve velké hale na centrálním kurtu, a v neděli v malé hale s nízkým stropem. Výhodu v malé hale měla družstva, která disponovala hráči s razantním skákaným servisem. V sobotu suverénní Dukla Liberec to poznala naplno, a například hře družstva Blue Ostrava to naopak pomohlo.
Musím říci, že jsem byl ve většině zápasu s naším výkonem spokojený. Mrzí, že jsme v sobotu nedotáhli zápas s Kojetínem do vítězného konce. Vedení 2:1 a nakonec prohra 17:15 v pátém setu. Proti Blue Ostrava jsme odehráli bezchybně první set, ale od druhého setu jsme těžce krotili servis Klimeše a Krejčíčka, kdy hodně přihrávek končilo na nízkém stropu haly. Pro naše hráče velká zkušenost i námět do další práce.
V posledním zápase proti Novému Jičínu již bylo o pořadí rozhodnuto, a většinu utkání odehráli hráči U18 (Vlček, Miksa, Palička, Fiala, Baláž, Žarnovický). Musím je pochválit, ale stejně i celý tým v turnaji. Hráli jsme s nejmladšími hráči a věřím, že tato zkušenost bude mít dopad na jejich blízkou volejbalovou budoucnost. Zbývají odehrát poslední dva turnaje sezony. Po tomto poskočíme v celkovém hodnocení na 11. místo a je potřeba dodat, že soutěž je velmi vyrovnaná".