U18 završila extraligu suverénními výkony

Šestým extraligovým turnajem v Jirkově uzavřela naše U18 letošní ročník extraligy. Ve čtvrté výkonnostní skupině suverénními výkony nenašli přemožitele. Ve čtyřech zápasech ztratili jen dva sety. Celkově týmu v extralize patří 18. místo z pětadvaceti účastníků.
Výsledky VK Ostrava:
- Karlovarsko 3:1
- Kolín 3:0
- Jirkov 3:0
- Blue Ostrava 3:1
Tabulka:
1. VK Ostrava 4 4 0 0 0 12:2 12
2. Blue Volley Ostrava 4 1 1 0 2 7:9 5
3. VK Jirkov 4 1 1 0 2 7:9 5
4. ČEZ Karlovarsko 4 1 0 2 1 8:9 5
5. SK Volejbal Kolín 4 1 0 0 3 4:9 3
Hodnocení trenéra Ivana Pelikána:
„S dlouhou cestou jsme se tentokráte vypořádali lépe, než na podzim do Karlových Varů. Družstvo stále "zasažené" virózami odcestovalo pouze s 8 hráči. Naše konečné vítězství v turnaji bylo ale nakonec jednoznačné (4 vítězství a jen dva ztracené sety), ale i herně přesvědčivé. Družstva Karlovarska, Kolína, Blue Volley Ostrava a Jirkova jsme soustředěným výkonem zvládli přehrát.
Opět je potěšitelné zlepšení těch nejmladších (Palička, Fiala, Vlček, Alex Žarnovický, Drozd, Krátký). Oporami byli Martin Žarnovický a Michal Baláž. Výkon týmu se postupně stabilizuje, ale pro vlastně úplně nové družstvo, které začínalo sezónu v říjnu, je 6 měsíců práce a hraní tak trochu málo. Potěšitelné je, že někteří mladí hráči se postupně adaptují, a jsou schopni hrát i ve věkově starší kategorii.
Dá se říci, že se turnaj klukům povedl. I přes absence, jsme měli základ družstva na turnaji. Mrzela mě neúčast Josefa Miksy (vysoké horečky), který si za svůj přístup zasloužil být s týmem. Je škoda, přestože jsme hráli po celou sezonu ve svých skupinách v horních příčkách celkového umístění turnajů, nepodařilo se nám ani z jednoho postoupit, i když třeba chyběl jen krůček. Vysvětlení pro sebe mám, ale důležitý je zájem a bojovnost kluků. Za to jim patří velká pochvala.“