Kadeti otočili nepříznivý vývoj v Rybniku a mají třetí vítězství v kapse

Tento zápas začal pro náš tým lehce tragicky. Během prvních dvou setů to vypadalo, jako kdyby ani nebyl na hřišti tým VK Ostrava, který v minulém kole porazil celek Jastrzebski Wegiel II. Na palubovce bylo družstvo, který soupeřil především sám se sebou a vyráběl jednu chybu za druhou. Na světelné tabuli bylo během 37 minut pro nás nepříznivé skore 0:2 na sety. Samozřejmě bouřka před třetím setem z úst trenéra byla velká a připomenutí za koho hrajeme, jak se máme chovat na hřišti a možnost hrát tuto soutěž přinesla své ovoce.
Do třetího setu jsme se pustili s pořádnou dávkou odvahy a odhodlanosti a po vítězství na jeho konci se začal celý zápas otáčet v náš prospěch.
Další set jsme měli již pod kontrolou a zodpovědně odehrané balony nám dávali opět sebevědomí, které jsme korunovali vítězstvím v tie breaku a tím i v celém zápase 3:2.
TS VOLLEY RYBNIK - VK OSTRAVA 2:3 (15,17,- 24,- 19,-12)
VK a Ostravu reprezentovali: Adam Kozel, Lubomír Mazoch, David Mienkina, Nikolas Konya, Jan Černín, Jindra Janošec, Michal Vodička, Jiří Mana, Jiří Sedlák, Jan Holáň, Vojta Vašíček, Radim Závodský, trenér: Lubomír Vašina, as. Jiří Mana st.
Tabulka: 
1. MKS MTS Winner Czechowice Dziedzice
2. BBTS Włókniarz Bielsko-Biała
3. TS Volley Rybnik
4. VK Ostrava
5. Jastrzębski Węgiel II
6. SK Górnik Radlin
7. KS AZS Rafako Racibórz
8. KS J.A.J.O Jastrzębie 
 
Lubomír Vašina