Páté místo žáků v Českém poháru


Turnaja sa zúčastnilo 16 družstiev. Družstvá prihlásené do Českého poháru boli rozdelené do štyroch skupín po štyroch. Žiaci VK Ostrava boli nasadení do skupiny C. Hralo sa systémom každý s každým na dva vyhraté sety. Po zápasoch v skupinách nasledovalo play-off a v nedeľu zápasy o konečné umiestnenie. Za dva dni odohrali všetky družstvá po 7 zápasov. Súčasťou turnaja boli aj testy hráčov na rýchlosť, silu paže a dosah vo výskoku.
Základní skupina C:
VK Ostrava - Břeclav 0:2 (-17, -10)
VK Ostrava - Velké Meziříčí 2:0 (13, 20)
VK Ostrava - Rychnov nad Kňěžnou 2:0 (11, 16)
Zápasy v základnej skupine sme začali súbojom proti favoritovi turnaja. Prvý set sme rýchlej hre súpera odolávali, dokázali sme bodovať útokom aj dobrým podaním, v druhom dejstve nás súper zatlačil a vysoký bodový náskok sme nedokázali stiahnuť. V druhom aj treťom zápase sme si na súpera verili, body sme získavali v dlhších sériách. Útočili sme účinne z okraja siete a dve víťazstvá boli zaslúžené.
Play off zápas o postup do skupiny 1. – 4. miesto
VK Ostrava - Znojmo 0:2 (-18,- 16)
Vo skupine C sme skončili na druhom mieste a v zápase o postup sme narazili na víťaza skupiny B. Znojmo hralo s minimom chýb v útoku aj na podaní. Naše útoky z okrajov siete boli bez razancie a súper ich v poli mnoho vychytal. Našej hre chýbala presnosť a pri dlhších výmenách sme končili výmeny chybami v poli. Podaním sme súpera nezatlačili a Znojmo po presnej prihrávke bodovalo aj stredom siete. Ani v druhom sete sme na presnú hru súpera nenašli účinnú zbraň. Po prehre v tomto zápase sme v sobotu večer rozohrali skupinu o 5. až 8 miesto.
Skupina o 5.–8.místo
VK Ostrava – VSC Zlín 2: 1 (-25, 10, 8)
VK Ostrava – VA Olomouc 2: 1 (-21, 23, 13)
VK Ostrava – Blue Volley Ostrava 2 :0 (13, 16)
V poslednom zápase v sobotu večer, bolo na hráčoch vidno únavu. Zápas sme začali hrať o 18:30 a reakcie hráčov boli evidentne spomalené. Zlín cítil šancu na úspech, dobre servoval a po dohrávkach na sieti získaval cenné body. Hra sa prelievala do koncovky a naše podania do siete v závere setu súperovi výrazne pomohli. Od druhého setu sme hru výrazne zlepšili, po presnom podaní nasledoval tvrdý útok. Dobrou hrou sme zápas vyrovnali a v treťom sete sme dosiahli cenné víťazstvo. V nedeľu ráno sme hrali dva zápasy po sebe. V prvom nás Olomouc dostal pod tlak, nepresne sme prihrávali a následne neúčinne útočili. Družstvo sa nevzdalo a dramatický zápas otočilo. V poslednom zápase proti mestskému rivalovi sme využili výškovú aj hernú prevahu. Radosť družstva z celkového piateho miesta bola oprávnená.
Zostava VK Ostrava: David Demel, Jan Mlčák, Jakub Pelikán, Aleš Závodský, Martin Sonnek, Adam Schauer, Patrik Linský - v sobotu, Matěj Kukrecht v nedeľu, tréneri Vaculík, Dvoran
Celkove hodnotenie turnaja:
Mali sme výrazný problém so zostavou, v prvom zápase sme hrali so šiestimi hráčmi. Do druhého zápasu naskočil už aj nahrávač Sonnek a hru sme stabilizovali. Turnaj sme odohrali prakticky bez striedania, čo bolo poriadnym sústom pre 13, 14 ročných hráčov. Musím priznať , že sme s kolegom Vaculíkom boli na ich výkon hrdí. So siedmich zápasov sme v piatich skončili ako víťazi. Prehrali sme s Břeclavou, ktorá celý turnaj vyhrala a so Znojmom, ktorý zahral proti nám výborný zápas o postup do prvej štvorky. V skupine o 5. až 8. miesto sme dokázali otočiť dva krát nepriaznivý stav v setoch. Družstvo ukázalo mentálnu odolnosť. Medzihra, pestrosť hry a stabilita podania, to sú úlohy, na ktorých musíme v ďalších tréningoch pracovať.

2018 10 14 pohar 2

2018 10 14 pohar 3