Starší žáci skončili v turnaji Českého poháru sedmí


Športová hala pri zimnom štadióne v Nymburku bola počas víkendu dejiskom prvého finálového turnaja žiakov. Osmička najlepších družstiev z Čiech a Moravy si zmerala sily počas dvojdňového turnaja. Naše družstvo žiakov tento krát nenadviazalo na výkony z minulých turnajov. Po nevýraznej hre žiaci VK Ostrava získali len jedno víťazstvo a do tabuľky turnaja si pripísali celkove 4 body. Tento výsledok znamenal konečné siedme miesto čo znamená, že v ďalšom turnaji budeme hrať v B skupine.
Sobota - výsledky zápasov:
1. VK Ostrava - Nový Jičín 1:2 (17,-18,-8)
2. VK Ostrava – Znojmo 0:2 (-17,-17)
3. VK Ostrava – Břeclav 0:2 (-14,-19)
4. VK Ostrava –Nymburk 2:1 (19,-26,7)
Tento turnaj sme podľa rozpisu odštartovali zápasom proti Novému Jičínu. Účinne sme podávali a vychádzali nám aj dohrávky po medzihre. V druhom sete sa nám hra v niektorých postaveniach zasekla a súper získal náskok. Rozhodoval tretí set, v ktorom Jičín dobre bránil sieť po našom nepresnom príjme podania. V druhom a treťom zápase sme ťahali za kratší koniec, súperi sa koncentrovali na obranu Závodského, lebo ostatní smečiari neboli účinný. Pokúšali sme sa tlačiť na podanie, ale množstvo servisov končilo v sieti alebo v aute. Družstvo strácalo sebavedomie a hráči kopili chyby. Po dvoch hladkých prehrách nasledoval večerný zápas proti Nymburku. Domáci hrali veľa technických úderov, ktoré sme dokázali v prvom sete v poli chytiť. V útoku dominoval Aleš Závodský a prvý set sme s prevahou vyhrali. V druhom sete domáci hru vyrovnali, my sme podávali nepresne a v poli sa nám prestalo dariť. Nymburk dokázal v koncovke zariskovať a set patril domácim. V treťom sete sme od začiatku dokázali získať náskok a tým aj cenné víťazstvo.
Nedeľa - výsledky zápasov:
5. VK Ostrava – Prosek 1:2 (-19,23,-14)
6. VK Ostrava – Kladno 0: 2 (-18,-15)
7. VK Ostrava - České Budějovice 0:2 (-16,-10)
Družstvo vedelo, že len výrazne lepšie výkony nám prinesú šancu na dobrý výsledok. V prvom nedeľnom zápase sme sa veľmi snažili, hráči bojovali o každý bod. Hra mala dobrý spád aj úroveň. Musel rozhodnúť tretí set a Prosek vyťažil zo svojej pestrejšej hry. Škoda našich nepresností v poli aj neodvážnej hry na sieti. Prehra 16:14 bola krutá, pretože to bol náš najlepší zápas na celom turnaji. Posledné dva zápasy sme odohrali s častým striedaním a cenné skúsenosti získavali mladší hráči. Súperom sme už nedokázali viacej vzdorovať.
Zostava VK Ostrava: David Demel, Jan Mlčák,, Aleš Závodský, Martin Sonnek, Lukáš Filip, Adam Schauer, JanMatušek, Patrik Vlček, Matěj Kukrecht. Tréner Roman Dvoran.
Hodnotenie trénera Romana Dvorana:
„Po jesennej časti pohára sme nastúpili s odhodlaním na prvý finálový turnaj. Vedeli sme, že prichádzajú ťažší súperi a v hre sme sa snažili čo najviac vzdorovať. Darilo sa nám to len v niektorých setoch a zápasoch. Súperi veľmi ľahko našu hru prečítali, lebo útočná sila spočívala na rukách Aleša Závodského. Útočil zo siete aj zo zadných pozícií s vysokou účinnosťou, často krát proti trojbloku. Za výkon, ktorý podal v turnaji si zaslúži uznanie. Hra nám viazla v rotáciách , keď nebol Aleš na sieti, náš útok aj obrana bola v týchto postaveniach slabá. Súperi získavali bodové náskoky, ktoré sme nedokázali v ďalšej hre dobehnúť. Po chybách strácali hráči istotu a tlak súperov si príliš pripúšťali. Naše výkony boli bojovné, ale súperi využili našu horšiu hru. V minulých turnajoch nás zdobilo kvalitné podanie, teraz sme súperom ľahkým a často pokazeným prvým podaním hru uľahčovali. Realitou je, že deň pred turnajom ochorel smečiar základnej zostavy Jakub Pelikán a jeho neúčasť sme na ihrisku nedokázali nijako zalepiť. V ďalšom pokračovaní Českého poháru budeme hrať v B skupine a zabojujeme o postup do najlepšej osmičky.“