Starší žáci neudrželi místo v elitní skupině kraje


Výsledky zápasov:
VK Ostrava A - Green Volley Beskydy 1:2 (24,-22,-16)
VK Ostrava A - Opava 1:2 (22,-12,-10)
VK Ostrava A - Nový Jičín 0:2 (-16,-12)
VK Ostrava A - Blue Volley Ostrava 0:2 (-14,-18)
Zostava VK Ostrava : Patrik Vlček, Jan Matušek, Ondřej Divoký, Ondřej Čunta, Patrik Linský, Jonáš Šonovský, Filip Janczar.
Do turnaja sme vstúpili s odhodlaním a snahou o dobrú hru v obrane aj protiútoku. Zápas s domácimi Beskydami sa nám daril, účinne sme podávali aj naša prihrávka dobre fungovala. Zvládli sme koncovku prvého setu a družstvo sa pekne povzbudzovalo. Druhý set získali domáci pre seba a rozhodoval skrátený set. Na súpera sme vybehli s riskantným podaním a podarilo sa nám získať náskok. Pri výmene strán bolo 8:4 v náš prospech. Domáci sa mýlili a skóre sme držali až do stavu 14 : 7!!!! v náš prospech. V tomto momente družstvo úplne zamrzlo. Nepomohli ani oddychové časy a náskok sme stratili. Domáci skóre otočili a zápas vyhrali.
V druhom zápase sme hrali dobrú hru v prvom sete, potom Opava začala dobre brániť sieť a dostali sme viacero priamych bodov z podania. Tlak súpera sme nedokázali žiadnou činnosťou otočiť. V posledných dvoch zápasoch sme hrali s najlepšími družstvami v A skupine. Výškový aj výkonnostný rozdiel bol citeľný a bodové náskoky súperov sme len sporadicky korigovali.
Hodnocení trenéra Romana Dvorana:
„Vstúpili sme do A skupiny a nádej, že v nej ostaneme sme mali vo vlastných rukách v prvom zápase. Náš líder Paťo Vlček hral ozaj výborne, ale jednoducho sám na všetko nestačil. Chýbala nám aspoň štandardná hra ďalších smečiarov. V ťažkých momentoch sme neustáli prihrávku a dostali sme priame body v sérii. Na družstve bolo vidno odhodlanie, ale vysokí súperi útočili cez náš blok. Družstvo získalo cennú skúsenosť a verím, že sa do A skupiny ešte vrátime.“