Žáci v Českém poháru uprostřed elitní osmičky

Naši žáci U16 se drží v elitní celostátní osmičce a je jisté, že si v ní zahrají i závěrečné play off. Po dvou celostátních turnajích jsou v tabulce na čtvrtém místě společně s Českými Budějovicemi. Na čele je tým Havlíčkova Brodu před Jirkovem. Třetí jsou Lvi Praha, ale ti se závěrečného souboje nezúčastní, protože z elitní skupiny vypadli. A takto popisuje druhý celostátní turnaj trenér Roman Dvoran:
Druhý finálový diel Českého poháru chlapcov U16 sme odohrali v Českých Budejoviciach. Druhý turnaj bol výsledkovo mimoriadne dôležitý, lebo sa v ňom bojovalo o najlepšiu osmičku v záverečnom turnaji celého ročníku Českého poháru. Turnaj bol veľmi vyrovnaný a všetci bojovali do posledného zápasu o poradie v tabuľke. Hrozbou bolo umiestnenie na siedmej a ôsmej priečke, ktorá znamenala vypadnutie do B skupiny. Odolnosť, bojovnosť a udržanie výkonnosti počas celého turnaja znamenalo, že žiaci VK Ostrava obsadili v tabuľke konečné piate miesto. Teraz máme šancu na výborné umiestnenie v celkovom poradí v Českom pohári. Na záverečnom finálovom turnaji budeme znova bojovať s najlepšími žiackymi družstvami.
SOBOTA 10.2.2024
VK Ostrava – Kolín 0:2 (-19,-22)
VK Ostrava – Jirkov 1:2 (20,-20,-15)
VK Ostrava – Příbram 2:0 (13,13)
VK Ostrava – Prosek 2:0 (22,20)
Prvý set prvého zápasu sme nezvládli. Hrali sme v strese s mnohými chybami. Súper dobre útočil a využil každú šancu na bod. Druhý set sme sa otriasli a postupne sme boli presnejší. Hra nám začala celkom fungovať, aj keď sme v prvom zápase neuspeli. Druhý zápas s Jirkovom už mal potrebné parametre. Začali sme razantne útočiť a do súpera sme tlačili aj podaním. Zápas bol veľmi vyrovnaný a rozhodoval tretí skrátený set. Prehra 17:15 v náš neprospech bola krutá, ale družstvo sa naladilo veľmi bojovne. V ďalších dvoch zápasoch sme nad súpermi jasne dominovali, čo bolo prekvapivé aj pre nás trénerov. Družstvo agresívne podávalo a súperov sme udržali v tlaku počas obidvoch zápasov. Sedem bodov do tabuľky turnaja po sobote bolo úplne super. To sme ešte netušili, ako sa tabuľka neskutočne zamotá v nedeľu.
NEDEĽA 11.2.2024
VK Ostrava – České Budějovice 0:2 (-19,-16)
VK Ostrava – Havlíčkův Brod 2:1 (20,-23,12)
VK Ostrava - Lvi Praha 1:2 (23,-22,-8)
Zápas proti domácim Budejkám nám nevyšiel. Dali sme síce pozor na rozcvičenie pred stretnutím, ale družstvo bolo hlavami ešte na hoteli. Do zápasu s Brodom sme išli naplno a bez rešpektu na útoku. Hra sa nám začala dariť, dobre sme prihrávali aj blokovali. Po vyhratom prvom sete hráči cítili, že aj proti vysokým hráčom z Brodu máme šancu na úspech. Začali sme si uvedomovať, že musíme ešte bodovo zabrať. V druhom sete sme v koncovke zahrali príliš opatrne a súper to využil. Tretí set sme zahrali celý odvážne. Hrali sme pestro aj stredom siete a Brod následne neubránil ani naše útoky od anténky. Radosť z víťazstva bola obrovská. Do tabuľky sme si zapísali cenné dva body. Posledný súper turnaja boli Lvi Praha. Tí hrali ako o život. Prvý set sa nám hra darila a súper bol v tlaku. V koncovke sme viedli 23: 19, ale zrazu bolo 23:23. Ukázali sme bojovné srdce a húževnatosť. Set sme urvali pre seba. V ďalšom priebehu nám postupne došli sily a Praha zapísala cenné víťazstvo. Po zápase sme však vedeli, že sme miesto v A skupine uhájili. V družstve vybuchlo nadšenie!!!
Máme za sebou extrémne ťažký turnaj. Od začiatku sme cítili šancu, že v A skupine zostaneme. Len to bolo treba potvrdiť na ihrisku kvalitnou hrou. Mali sme výkonnostné vlny, ale dokázali sme sa z horšej hry vymotať. V tabuľke turnaja sme skončili na piatom mieste s desiatimi získanými bodmi. Turnaj vyhral Havlíčkuv Brod pred Kolínom. Do B skupiny zostúpili Lvi Praha a Prosek. Naše body za víťazstvo proti Havlíčkovu Brodu mali cenu zlata, rovnako aj set vyhratý proti Lvom. Naše možnosti uspieť na poslednom turnaji máme vo svojich rukách.
Celé družstvo ukázalo silu a charakter. Ak by som mal vyzdvihnúť jednotlivcov, vypísal by som celú základnú šestku vrátane libera Ružičku. Najlepší výkon na útoku však podal Vojto Elbel. Hru super dirigovali Maťo Prokeš s Honzom Janošcom. Do družstva sme na poslednú chvíľu doplnili Tomáša Kubíčka z Rychnova nad Knežnou. Bolo to výborné rozhodnutie, pre nás aj pre neho. Ukázal dobrú hru, bojového ducha a do družstva zapadol. Verím, že aj v Hradci bude znieť halou víťazné PER TO TAM!!!“
VK Ostrava: Martin Prokeš, Adam Rozšafný, Vašek Tesař, Hynek Vícha, Jan Janošec, Ondřej Ružička, Tomáš Kubíček, Vojtěch Elbel, Petr Hanzlík, Matěj Bystroň, Daniel Jirásek, tréneři: Dvoran, Vaculík, Kotula
Termín Závěrečného turnaje Českého poháru: 15.- 17.3.2024, Hradec Králové

U1620241web

U1620242web