Mateusz Biernat našel v Ostravě volejbalovou oázu

Můžeš porovnat úroveň české extraligy se soutěží, co jsi hrál v Polsku? 
Nad tímto tématem jsem přemýšlel již v polovině sezony. Letošní česká extraliga byla velmi vyrovnaná. Deset týmů bojovalo až do konce o účast v play off. Česká extraliga jde správným směrem a já cítím, že jsem si vybral tu pravou soutěž. Z první ligy v Polsku, pokud nemáte finance na Ligu plus, tak nemůžete postoupit. Jsem rád, že jsem se rozhodl pro působení v Česku. 
Jak se ti líbí v Ostravě a v týmu?
Tým mě od začátku přijal velmi srdečně. Všem chci poděkovat za tento opravdu skvělý tým, který jsme vytvořili. Cítil jsem, že potřebuji tým, kde mohu hrát velmi důležitou roli. To mi pomohlo dostat se do formy a soustředit se na co nejlepší výkony pro Ostravu. Na druhou stranu také Ostrava se mi ukázala jako velmi pěkné město. Nebydlím daleko od hranic, ale vůbec jsem netušil, jak je Ostrava hezké město.
Jsi spokojený s výsledkem na konci sezony? 
Věděl jsem, že přicházím do mladého týmu, který se bude muset hodně učit. Ukázali jsme hlavně doma, že jsme schopni podávat velmi kvalitní výkony a vyhrávat. Prohráli jsme jen s vedoucím Kladnem, po boji s Brnem a pak v play off s Karlovarskem. Porazili jsme před vlastními fanoušky Liberec i České Budějovice. Škoda, že jsme zkušenosti z domácí haly nevyužili při play off zápasech s Karlovarskem. Zlomem byl třetí zápas, který jsme prohráli v pěti setech. Soupeři narostla křídla, vyřadil nás a my můžeme semifinále sledovat pouze jako diváci. 
Jakou atmosféru jsi našel v naší kabině? 
V šatně jsem potkal mnoho dobrosrdečných lidí, mezi kterými mi bylo fajn. Kluci byli super. 
Budeš pokračovat v Ostravě i další sezonu?
O svých plánech na další sezonu ještě nechci v tuto chvíli hovořit. Čas ještě ukáže. (Mateusz má uzavřenou smlouvu s naším klubem ještě na příští sezonu, poun. aut.)