Přímý souboj o šesté místo s pražskými Lvy


Po třech vítězných extraligových zápasech, kdy jsme naposledy zaskočili na jeho palubovce mistrovské Karlovarsko, hostíme v dalším důležitém utkání v sobotu 8. prosince od 17 hodin v hale Sareza Lvy Praha.
Oba týmy mají v tabulce shodně patnáct bodů, ale protože v případě rovnosti bodů rozhoduje počet vítězství, jsme nyní sedmí. Praha vyhrála již šestkrát, my jsme vyhráli v deseti zápasech pouze čtyřikrát.
Lvi Praha během letní přestávky vyměnili vedení a zároveň i název klubu. Do čela oddílu se postavil podnikatel a volejbalista Tomáš Janeček, realizační tým posílil na pozici sportovního ředitele a trenéra Tomáš Pomr a klub se finančně stabilizoval. To bylo vidět již na letních nákupech posil. Podařilo se udržet kostru týmu, která se léta rekrutovala z odchovanců, doplnili ji Nizozemcem Martem Van Werkhovenem, Slovákem Šimonem Kozákem a Gino Naardenem ze Surinamu. Zajímavý je návrat Ondřeje Fortuníka na post nahrávače, který loni „kryl záda“ Mattu Westovi na Kladně. Na palubovce určitě uvidíme i dva hráče základní šestky úspěšného týmu U20 z ME v Nizozemsku Jana Svobodu a Pavla Horáka. Lvi Praha tak mohou být „černým koněm“ celé letošní UNIQA volejbalové extraligy mužů.
Změny v kádru
Příchody: Gino Naarden (Surinam), Mart van Werkhoven (NED), Šimon Kozák (SVK) - Trenčín, Ondřej Fortuník - Kladno, Miroslav Drozen, Petr Špulák – oba z juniorů VK Lvi Praha.
Odchody: Vojtěch Patočka (VK Karlovarsko), Jan Kuliha (ukončení kariéry), Martin Kop (VK Příbram), Tomáš Čermák (přerušení kariéry), Tomáš Pavelka (B-tým VK Lvi Praha), Martin Kočka (B-tým VK Lvi Praha), Jakub Tobišek (hostování TJ ČZU Praha).
Přijďte povzbudit do haly Sareza naše hráče v tomto důležitém extraligovém utkání v sobotu 8. prosince od 17 hodin.