Po Budějovicích odnesla naši skvělou fazónu Odolena Voda


Extraliga mužů – 18. kolo
VK Ostrava – Aero Odolena Voda 3:0 (20,18,18)
VK Ostrava: Podlesny, Dvořák, Kotas, Sedláček, Janků, Menner – Sobczak. Střídal: Bauman. Trenér Jan Václavík.
Aero Odolena Voda: Viiber, Russell, Gear, Walsh, Mikula, Hladík – Hadrava. Střídali: Vachoušek, Holčík, Kotrch. Trenér Jiří Šiller.
V prvním setu jsme od stavu 6:5 byli lepším týmem a rozhodující náskok jsme si vybudovali při podání Sedláčka na stav 18:11.
V podobném duchu se odehrál také druhý set, kdy jsme koncentrovaným výkonem povolili soupeři uhrát ještě o dva body méně než v první sadě.
Třetí set byl jen dokonáním naši spanilé jízdy, kdy jsme agresivním volejbalem na hranici maximálního rizika hosty nepustili ani k náznaku možného obratu v utkání.
Hosté vstupují do utkání výborným podání a ihned si vytvoří dvoubodový náskok (1:3). Rychle otáčíme po nevynucených chybách Hladíka a Russella na 6:5. Po vynikajícím podání Mennera máme již tříbodové vedení (9:6). Aero dělá více chyb v útoku, a tak náš tým stále drží náskok. Při podání blokaře Sedláčka nasazujeme k rozhodujícímu trháku prvního setu (18:11). Skvělou hrou děláme šňůru pěti bodů. Do koncovky první sady vstupujeme s dostatečným náskokem sedmi bodů (20:13). Hosté nic nevzdávají a po hře na maximální riziko snižují na 22:18. Klid do našich řad přináší v útoku neomylný Menner a vyhráváme první set zaslouženě 25:20.
I ve druhém setu jde do prvního náskoku více než jednoho bodu Odolena Voda a to po nevynucené chybě Dvořáka (4:6). Náš domácí tým náskok okamžitě maže a po vynikajícím podání Mennera jde do vedení 8:6. Po skvělém bloku Sedláčka vedeme 12:9. Naši hráči jsou na koni a Menner útokem z pozice pipe a čistým esem zvyšuje na 17:12. Po důrazném útoku univerzála Dvořáka je stav již 19:13. Koncovku si lépe hrající domácí v pohodě pohlídají a druhý set ovládají v poměru 25:18.
Scénář úvodů setů se nemění ani v tom třetím. Opět je to hostující Odolena Voda, kdo získává jako první dvoubodový náskok (5:7). Tentokrát si hosté nenechají vedení ihned vzít a při podání Vachouška ho navyšují na tři body (6:9). Jenže stačí dvě nevynucené chyby Mikuly a je srovnáno na 9:9. Ostrava skvělé podává a Janků nás dvěma přímými body dostává do vedení 12:10. Také páska na síti hraje s námi a po esu Sedláčka je to již 14:11. Za koncovou čarou neubíráme na razanci a po přímém bodu Dvořáka vedeme již 17:12. Po nevynucené chybě Hladíka spěcháme za hladkým ziskem třech bodů (20:14). Vítězíme v posledním setu zápasu stejně jako v tom druhém 25:18.
Ohlasy po utkání:
Jan David (kapitán VK Ostrava): „Soupeř udělal velké množství chyb, nehrál koncentrovaně. Jeho servisy nebyly účinné jako ty naše. Dobrá hra, ale musíme ještě více zapracovat na obraně na síti.“
Jan Václavík (trenér VK Ostrava): „Po delší době jsme hráli v roli favorita. Jsem rád, že jsme to zvládli. Možná to nebylo s takovou lehkostí, jako v minulých zápasech, ale nakonec jsme s přehledem získali všechny sety.“
Tomáš Kotrch (kapitán Aero Odolena Voda): „Nehráli jsme špatně, ale na dobře hrající Ostravu to nestačilo. V prvním setu jsme ještě trochu měli šanci, ale když se Ostrava rozehrála, už to nešlo. Mrzí mě, že jsme neuhráli alespoň jeden set.“
Jiří Šiller (trenér Aero Odolena Voda): „Domácí hráli dobře, jak je v poslední době u nich zvykem. Na nás až moc dobře. My jsme se snažili, ale bylo to málo. Doufám, že jsme nezklamali naše věrné fanoušky, kteří přijeli za námi i do Ostravy.“