Čtvrtí, play off začínáme doma


Extraliga mužů – 22. kolo
Lvi Praha – VK Ostrava 3:2 (-24,17,17,-25,12)
VK Ostrava: Podlesny, Dvořák, Kotas, Sedláček, Janků, Menner – Sobczak. Střídali: Beal, Štefko, Vancl, Bauman, David. Trenér Jan Václavík.
Dva sety jsme v nakonec prohraném utkání získali neskutečným finišem, kdy jsme před koncovkou smazali výrazný náskok našeho pražského soupeře a nejtěsnějším poměrem nasměřovali zápas k zisku vytouženého bodu. Jsme čtvrtí a play off s pátým Karlovarskem začneme doma 19. března. Hraje se na tři vítězné zápasy, místo zápasu se po každém utkání střídá.
V prvním setu prohráváme postupně až o pět bodů. V koncovce mají Lvi nahráno na vedení v zápase, ale za stavu 24:22 sérií čtyř bodů v řadě získáváme skvěle sehranou koncovkou první bod v zápase.
I když vedeme v úvodu druhého setu 1:4, je to naše labutí píseň. Praha otáčí na 7:4 a rozjede se díky skvělému Naardenovi k výbornému výkonu. Za stavu 21:12 je jasné, že tento set patří Lvům, kteří ho nakonec vyhrávají 25:17.
I ve třetím setu jsou domácí lepší na obraně i v útoku. Trenér Václavík točí se sestavou, ale Lvi opět vítězí 25:17 stejně jako ve druhé sadě zápasu.
Potřebujeme uhrát čtvrtý set, ale domácí útočník Naarden je nezastavení. Za stavu 15:9 nevypadá situace vůbec nadějně. Za stavu 20:17 se jde do emočně vypjaté koncovky, kterou i díky skvělému servisu Podlesneho vyhráváme 25:27 a získáváme potřebný druhý set v zápase.
Do pátého setu nasadí trenér Václavík hráče z lavičky. Ti hrají s velkou chutí a do stavu 7:8 jsme ve vedení. Pak domácí Lvi skóre otočí a nakonec dokráčí k výhře 15:12.
Hodnocení trenéra Jana Václavíka:
„Potřebovali jsme bod pro to, abychom začínali play off doma. To se povedlo, zejména díky obrovské bojovnosti a za podpory volejbalového pána boha. Gratulace Praze za super výkon. Vynikající Naarden pomohl Lvům získat vítězství v tomto zápase.“
V předkole play off na dva vítězné zápasy se utkají Příbram – Ústí nad Labem a Odolena Voda – Lvi Praha. Jistými dvojicemi pro čtvrtfinále hrané na tři vítězné zápasy jsou Kladno – Brno a VK Ostrava – Karlovarsko.