Nejúspěšnější sezona v historii našeho klubu

Muži – 3. místo v extralize
Neuvěřitelná mužská sezona je v živé paměti většiny z nás. Po sedmém kole jedenácté místo a pak nezadržitelný postup až k bronzové medaili. Od šestého listopadu jsme s výjimkou semifinálového duelu s Budějovicemi doma v extralize nepoznali porážku. Ukázalo se, že už nad týmy elitní čtyřky nevítězíme jen občas, ale jsme je schopni porážet v celých sériích.
Junioři – 4. místo v extralize
Zisk bramborové medaile je většinou spíše smutný. Před letošní sezonou by 4. místo málokdo čekal. Čtyři hráči z úspěšného loňského týmu přešli do mužského extraligového týmu, dva odešli z Ostravy. Tým musel být doplněn hráči, kteří zároveň hrají extraligu kadetů. Umístění na 2. místě dlouhodobé části moravské skupiny i umístění v konečném turnaji je tak obrovským úspěchem.

týmovka juniori 2019
Kadeti – 3. místo v extralize
Nádherný bronz po nádherném boji přivezli kadeti ze závěrečného turnaje extraligy. Tu jasně ovládly týmy Prahy a Příbrami. Kadeti VK Ostrava však dvakrát s příkladnou bojovností porazili největšího moravského rivala z Brna. Ve skupině dokonce prohrávali 0:2, zápas otočili a zvítězili v závěrečné zkrácené hře 17:15. V souboji o bronz to byl s Brnem také pětisetový zápas.

týmovka kadeti 2019
Starší žáci – 3. místo na Mistrovství ČR
Neuvěřitelné se stalo skutkem i v žákovské kategorii. Naši starší žáci vybojovali bronz mezi nejlepšími 16 celky na závěrečném turnaji Mistrovství republiky. Potvrdili tak po celou sezonu stoupající úroveň své hry. Na začátku sezony přitom často prohrávali i s některými týmy z našeho kraje. V semifinále mistrovství nestačili na pozdějšího vítěze z Břeclavi a bronzovou medaili vybojovali po skvělém výkonu s favorizovaným Znojmem.

týmovka zaci 2019