Začala příprava na obhajobu i evropský pohár


Trenér Jan Václavík opět skromně přistupuje k oběma soutěžím. „V extralize všechny týmy posilovaly, zatím na začátku přípravy netuším, jaké ambice by tento náš tým mohl mít. Ale do každé soutěže vstupujeme s tím, že chceme dojít co nejdál,“ říká Jan Václavík.
Do poháru CEV vstoupíme v první polovině prosince. Soupeř vzejde z pavouka boje o Ligu mistrů. Tam se nejprve utkají Polonia Londýn proti Mladosti Záhřeb. Vítěz tohoto utkání vyzve rakouského mistra Aich Dob. Poražený z této dvojice bude poté soupeřem našeho týmu.
Na prvním tréninku chyběla trenéru Janu Václavíkovi trojice reprezentantů. David Janků s Oliverem Sedláčkem usilují o účast v národním dresu Česka pro Mistrovství Evropy, naše nová posila Jakub Ihnát zase o slovenský národní dres.
Z našeho týmu odchází Anton Menner do Fridrichshafenu a Mitchel Beal se vrací do švýcarského TSV Jona. Chybět budou také blokaři Vašek Kotas, který ukončil činnost v naší nejvyšší soutěži, a Honza David, který ještě zvažuje extraligovou nabídku jiného klubu.
Přišli blokaři Mariusz Marcyniak z polského Lubinu a Ondřej Muroň z našich juniorů a smečař Jakub Ihnát ze slovenské mistrovské Prievidze. Po roce se do týmu vrací univerzál Radek Šoltys.
Kádr VK Ostrava pro sezonu 2019/2020:
Nahrávači:
13 Blazej Podlesny, 1 Jan Štefko
Univerzálové:
4 Jakub Dvořák, 6 Radek Šoltys
Blokaři:
2 Mariusz Marcyniak, 7 Oliver Sedláček, 5 Ondřej Muroň
Smečaři:
3 Jakub Ihnát, 11 David Janků, 12 Vojtěch Bauman, 10 Matouš Vancl
Libero:
18 Damian Sobczak
Realizační tým:
Jan Václavík, trenér
Tomáš Zedník, manažer
Stanislav Šereda, masér
David Ulrych, kondiční trenér

Na konci tohoto týdne tým odjíždí do hotelu Odra v Ostravici na soustředění, které bude zaměřeno hlavně na fyzickou přípravu. Po něm v sobotu 17. srpna bude následovat tradiční účast na antukovém turnaji v Kojetíně.
Pak už začne ostrá herní příprava s řadou přípravných zápasů: turnaj v polském Andrychově (30. a 31.8.), turnaj v Bielsko Biale (6. a 7.9.), dva zápasy s Katovicemi v Zakopaném (12. a 13.9.) a další dva s běloruským Soligorskem v Gliwici (22.9.). Přípravu zakončí tradiční domácí Ostrava Cup, na který přijede Soligorsk, Waldviertel a Odolena Voda (25. až 27.9.).
První extraligové utkání sehrajeme v neděli 6. října na palubovce Příbrami. Doma sezona začne utkáním s loňským mistrem Českými Budějovicemi v sobotu 19. října v 17:00.

Priprava2

Priprava3

Priprava4