Karlovarsko jsme potrápili ve třetím setu

Náš tým připravující se na baráž o udržení v extralize držel krok s obhájcem titulu Karlovarskem do stavu 12:12 v prvním setu a v poté v posledním dějství zápasu, kdy smazal pětibodové manko. Hostující favorit nakonec zápas dohrál ve třech setech díky výbornému podání.

Extraliga mužů - 24. kolo

VK Ostrava - VK Karlovarsko 0:3 (-17,-15,-22)

VK Ostrava: Mišek, Jarosinski, Muroň, Perry, Vancl, Dvořák, libero Motyčka. Střídali: Vašíček, Mazoch. Trenér Jakub Salon.

VK Karlovarsko: Patočka, Lamanec, Wiese, Weir, Kasan, Ihnát, libero Pfeffer. Střídali: Keemink, Pastrňák. Trenér Jiří Novák. 

Domácí nastupují v překvapivém složení základní sestavy, kdy na liberu je smečař Motyčka a na postu blokaře univerzál Dvořák. A s favorizovaným Karlovarskem drží v úvodu zápasu krok. Ani jeden tým nedokáže tomu druhému bodově odskočit, až po dohrávce Ihnáta je poprvé ve skóre rozdíl dvou bodů (12:14). Při podání Kasana nakonec Karlovarsko odskakuje do vedení 12:18, kdy Ostrava nakupí sérii nevynucených chyb. Tím si hostující favorit získává v prvním setu rozhodující náskok a nakonec vítězí rozdílem osmi bodů 17:25.
V úvodu druhého setu při podání Ihnáta odskakuje Karlovarsko ihned do vedení 0:4. Jarosinski snižuje čistým esem na 2:4. Po bloku Weira vede Karlovarsko 4:8. Lamanec zvyšuje chytrým úderem na 5:10. Hosté výborně brání na síti a za stavu 6:12 má domácí trenér Salon vybrány oba oddechové časy. Po bodovém bloku Muroně prohrává Ostrava 9:14. Wiese se skvěle opře do podání (11:19). Po skvělém podání Ihnáta spěchá Karlovarsko k zisku druhého setu (15:23). Slovenský reprezentant druhý set dopodává a Karlovarsko ho vyhrává 15:25.
V úvodu třetího setu se skvělým podání prezentuje Wiese (3:5). Zdatně mu sekunduje domácí Mazoch (5:5). Lamanec dostává Karlovarsko z dohrávaného míče do vedení 7:9. Výborně hrající Mazoch srovnává na 10:10. Lamanec vrací hostům čistým esem dvoubodové vedení (11:13). Série hostujícího univerzála na podání nakonec končí za stavu 11:15. Z výborného podání Wieseho těží Ihnát (12:17). S Mazochem při podání hraje páska sítě (14:17). Ostravský smečař hraje ve třetím setu velmi dobře a po dlouhé rozehře snižuje důrazným útokem na 17:18. Po útoku z pozice pipe srovnává Jarosinski na 18:18. Po bloku Kasala má blíže k ukončení utkání Karlovarsko (22:23). Wier vzápětí dohraje skvělý servis Lamance (22:24). Lamanec zápas nakonec ukončuje přímým bodem z podání (22:25).

Ohlasy po utkání: 

Dominik Fořt (kapitán VK Ostrava): „Karlovarsko ukázalo svou kvalitu. Trochu mě mrzí, že jsme byli první dva sety trochu zabrždění. Až ve třetím setu kdy už jsme neměli co ztratit, tak jsme do toho šli naplno a bylo to rázem lepší. Karlovarsko vyhrálo zaslouženě.“
Jakub Salon (trenér VK Ostrava): „Pomalejší rozjed, závěr už byl takový, jaký jsme si představovali, že bychom chtěli hrát a hráli jsme tak. Nakonec rozhodl výborný servis Karlovarska, kterým potvrdili svou hráčskou kvalitu a dokázali právě podáním rozhodnout poslední set a tím i zápas. “

Daniel Pfeffer (kapitán ČEZ Karlovarsko): „Měli jsme trochu strach z toho utkání, protože je to vždy ošemetné hrát s takovým soupeře u nich doma. Před vlastními diváky jsou více silnější, ale musím pochválit kluky, že jsme byli soustředění do začátku až do konce, i když třetí set byl na konci trochu dramaticky, tak jsme to zvládli a zaslouženě získali tři body. “
Jiří Novák (trenér ČEZ Karlovarsko): „Přistoupili jsme k tomuto zápasu seriózně a jsem moc rád, že jsme to zvládli ve třech setech. Zajistili jsme si tak vítězství v základní části.“