Dva výborné sety proti Karlovarsku zase k bodům nevedly

Nebylo to v této sezoně poprvé, kdy náš mladý celek dobře rozehraný set proti favoritovi ztratil v jeho koncovce. V zápase s Karlovarskem jsme měli v prvním a třetím dějství zápasu dobrou hrou vybudovaný náskok až pěti bodů, ale ani jednu sadu jsme nedotáhli do vítězného konce a nakonec prohráli ve třech setech.

Extraliga mužů - 6. kolo

VK Ostrava - ČEZ Karlovarsko 0:3 (-23,-18,-22)

VK Ostrava: Jarosinski, Dvořák, Pelikán, Tsmokalo, Olsen, Pawlun, libero Motyčka. Střídali: Vancl, Mazoch, Resl. Trenér Dariusz Luks.

ČEZ Karlovarsko: Marelič, Carmody, Pastrňák, Ihnát, Éder, Keemink, libero Pfeffer. Střídali: Baláž, Olivier. Trenér Liam Sketcher. 

Vstupujeme lépe do utkání a po přímém bodu z podání kapitána Dvořáka už vedeme 3:0. Hosté přitlačí na podání a Ihnát srovnává z pozice pipe na 6:6. Náš tým kupí při podání brazilského blokaře Édera chyby a rázem prohráváme 6:8. Po chytré dohrávce Carmodyho vede Karlovarsko 7:11. Na hosty platí Dvořákovo plachtící podání, a následně Tsmokalo s Pelikánem otáčejí na 13:12. Po nevynucené chybě Pastrňáka vedeme 15:13. Po výborném podání Tsmokala zvyšuje Jarosinski na 17:14. Vzápětí chybuje Ihnát a po dohrávce Tsmokala máme před koncovkou prvního setu náskok pěti bodů (19:14). Po výborné obraně na síti se náš náskok smrskne na jeden bod (20:19). Náš tým však chce první set urvat pro sebe a Pelikán skvělými útoky upravuje na 23:19. Pastrňák snižuje chytrým zakončením na 23:21. Carmody srovnává blokem na 23:23. Naši kluci koncovku prvního setu nezvládnou a po neúspěšném útoku Dvořáka středem prohráváme 23:25.
S hosty hraje v úvodu druhého setu páska sítě a po podání Pastrňáka vedou Vary 2:4. Jarosinski vytlouká hostující bloky a srovnává na 5:5. Hosté přečtou úmysl našeho nahrávače Pawluna hrát na druhou přes a Marelič upravuje na 6:9. Po dotyku sítě našeho bloku drží hosté náskok tří bodů (10:13). Ihnát zvyšuje čistým esem na 11:15. Po technické chybě Pawluna vede Karlovarsko před koncovkou druhého setu 14:20. Střídající Vancl snižuje přímým bodem z podání na 16:22. Po zkaženém podání Dvořáka mají hosté sedm setbolů (17:24). Druhý set ukončuje úspěšným útokem střídající Olivier (18:25).
Do třetího setu zase vstupujeme lépe kvalitními servisy Dvořáka a Pelikána (4:1). Hosté mají problém na příjmu také při podání Olsena (7:3). Naši hráči podávají skvěle. Další přímý bod Pawluna znamená vedení 9:4. Olivier snižuje z dohrávky na 14:11. Po bloku Keeminka máme k dobru už jen bod náskoku (15:14). Po přešlapu Ihnáta z pozice pipe vedeme o tři body 17:14. Ihnát si počká blokem na útoky Pelikána (18:19). Carmody přímým bodem z podání posílá před koncovkou třetího setu hostující Karlovarsko po dlouhé době do vedení o dva body (19:21). Dvořák zablokuje Ihnáta a je srovnáno na 22:22. Po skvělém podání Ihnáta přihraje hostům Pastrňák dva mečboly (22:24). Po bloku Keeminka končí třetí set a tím i celé utkání (22:25).

Ohlasy po utkání: 

Jakub Dvořák (kapitán VK Ostrava): „Začali jsme hodně dobře, škoda, že jsme z toho nic nezískali. Vůbec netuším, jak jsme mohli prohrát první sadu. Byli lepší než Vary, ale pak jsme najednou dostali sérii bodů a nedostali set dohrát. Soupeři se ulevilo, začal lépe podávat a pro nás pak bylo těžší útočit. Ve třetím setu to byla zase bitva o každý míč. Ale zase, hrajeme dobře, zahrajeme pár míčů velmi dobře, ale pak uděláme šest chyb jako starší žáci. “
Dariusz Luks (trenér VK Ostrava): „Co k tomu říct, když v prvním setu vedeme 23:19 a nedotáhneme to do konce. Ve třetím to bylo 14:9 a opět jsme to nedohráli. Zase to byly zbytečné chyby. A takové týmy jako Karlovarsko, tyto chyby vždy potrestá.“

Daniel Pfeffer (kapitán ČEZ Karlovarsko): „Jeli jsme si pro tři body a ty máme. Je to náš první vyhraný venkovní zápas. Bylo to sice po utrápeném výkonu, ale nakonec jsme to zvládli a není důležité pro nás jak, ale že jsme vyhráli.“
Liam Sketcher (trenér ČEZ Karlovarsko): „Byl to těžký zápas, přijet sám a hrát proti bojovné domácí Ostravě. Domácí hráli s vysokým nasazením, ale my jsme nakonec dokázali hrát naši hru a kontrolovali jsme průběh celého zápasu.“