Velká škola pro U18 mezi muži na turnaji v Metylovicích

Tři vyrovnaná utkání s mužskými týmy. Hráči týmu U18 odehráli už pátý antukový turnaj, tentokrát v Metylovicích. A opět v mužském turnaji, který byl zase pro naše mladíky velkou školou.“Pořadatel nás navíc pořadatel zařadil do těžší skupiny s druholigovým Novým Jičínem, kombinovaným extraligovým mužským týmem Beskyd nebo druholigovou Morávkou,“ popsal trenér Ivan Pelikán tvrdou mužskou konkurenci na tomto antukovém turnaji.
„Hráči se učí hrát nejen se sobě rovnými, ale i pod herním tlakem zkušených soupeřů. Na turnaji se nám to dařilo střídavě. Pozitivní je, že ve třech ze čtyř zápasů jsme byli soupeřům vyrovnaným herním partnerem. V jednom nás soupeř přehrával, v té chvíli se musíme naučit čekat na svoji šanci a nepřestávat hrát. Mladíci rychle ztratí důvěru ve své schopnosti. V samotném závěru turnaje jsme se již přiblížili tomu, co bychom chtěli hrát. Podali jsme bojovný výkon, když už jsme nebyli zaskočeni razancí a zkušeností soupeře,“ rozebíral trenér Pelikán výkony hráčů.
„Stále poznáváme svoje možnosti a hledáme týmovější pojetí hry. Máme před sebou poslední týden letní přípravy a od září již najedeme na klasický rytmus soutěžního období,“ dodal trenér našich kadetů a juniorů k dalšímu průběhu přípravy.