Naše U18 vstoupila do extraligy 4. místem v kvalifikačním turnaji

V Hradci Králové vstoupili ve skupině E do letošního ročníku extraligy kadeti kategorie U18 kvalifikačním turnajem a obsadili jsme 4. místo. Celý turnaj komentuje trenér mládeže Ivan Pelikán:
„Šlo o jeden z nejtěžších turnajů, které jsem absolvoval. Po vstávání ve čtyři hodiny ráno nás čekala pětihodinová cesta. Vlastně hned po příjezdu jsme nastoupili proti Green Volley Frýdek - Místek, které na tom byly s cestováním určitě podobně. Celý první zápas jsme hráli nesmírně bojovně a vedení 2:0 bylo logické. Od třetího setu jsme lehce polevili, čehož soupeř využil. Ve čtvrtém setu jsme opět "šli" nahoru a vedli již 8:4, ale nakonec jsme sadu těsně prohráli.
Šlo o dlouhý boj, ale za necelé dvě hodiny jsme již nastupovali ke druhému zápasu proti odpočaté Dukle Liberec. Pro mladé hráče pořádná porce, ale i dobrá zkušenost. Turnaj byl hodně silně obsazený, kdy především družstva Kojetína, Beskyd i Liberce měla ve svých řadách několik reprezentantů.
Druhý den jsme odehráli vyrovnaný zápas s Kojetínem (1:3) a porazili jsme Red Volley Frýdlant nad Ostravicí.
Musím pochválit celý tým na velkou bojovnost a snahu uspět v každém zápase. Starší opory Baláž, Martin Žarnovický, Krátký a Fiala odvedly dobré výkony. Pro nové mladé hráče jako je Planka, Vlček, Palička, Žarnovický Alex, Miksa, Ulrych, Šamša a Holásek šlo o první zkušenost v této věkové kategorii, ale na jejich výkonech se dá stavět!"
Výsledky:
VK Ostrava – Green F-M 2:3 (23,23,-17,-22,-9)
VK Ostrava – Liberec 0:3 (-15,-20,-19)
VK Ostrava – Kojetín 1:3 (-20,-13,23,-13)
VK Ostrava – Red Frýdlant n.O. 3:1 (-25,17,22,20)
Tabulka:
1. SK Kojetín 2016 10
2. Green Volley Frýdek-Místek 9
3. VK Dukla Liberec 7
4. VK Ostrava 4
5. Red Volley Frýdlant n.O. 0