Naše U20 po kvalifikaci ve třetí výkonnostní skupině

V Kojetíně vstoupil do letošního ročníku extraligy tým U20, v kvalifikaci vyhrál jedno ze čtyř utkání a čtvrté místo na turnaji ho poslalo do třetí výkonnostní skupiny extraligy.
Výsledky VK Ostrava:
Lvi Praha 0:3
Kladno 1:3
Šlapanice 3:1
Kojetín 0:3
Sestava VK Ostrava: Poloch, Baláž, Ciran, Palička, Šterc, Žarnovický M. a Tadeáš Lex. Střídali Matušek, Krátký, Fiala, Holuša. Trenér Ivan Pelikán.
Tabulka kvalifikace skupiny C:
1. Kojetín 4 0 11
2. Lvi Praha 3 1 10
3. Kladno 2 2 6
4. VK Ostrava 1 3 3
5. Šlapanice 0 4 0
Hodnocení trenéra VK Ostrava Ivana Pelikána:
„První zápas proti Lvům Praha jsme se hledali a příležitost dostali všichni hráči. Pražané disponují téměř základní sestavou reprezentace, přesto byl zápas oboustranně nervózní. Náš druhý zápas proti Kladnu byl již podstatně vyrovnanější a výborně hrající Kladno jsme za stavu 1:1 na sety nedokázali při vedení ve třetím setu "dostat pod sebe" a prohráli jsme trochu zbytečně celý zápas 3:1.
Druhý den nás čekaly velmi bojovné Šlapanice, které trápily svou hrou i favority. Zápas zvládáme 3:1, ale naše hra již začíná být na patřičné úrovni. Poslední zápas proti vítězovi celého turnaje Kojetínu, ve kterém dominuje nahrávač Martin Hilscher (hraje již extraligu mužů), hrajeme myslím již hru, se kterou bychom se letos chtěli prezentovat. Před zaplněnou halou se hraje parádní kadetský volejbal! Prohráváme sice 3:0, ale v posledním setu 27:25, kdy nás domácí rozhodčí moc nešetřili.
V turnaji jsme obsadili 4. místo a budeme zahajovat soutěž ve 3. skupině EX U20, což není špatná výchozí pozice do celé sezóny (loni jsme vycházeli ze 4. skupiny). Celá soutěž bude opět nesmírně vyrovnaná, kdy nejsou velké rozdíly ve výkonnosti družstev v jednotlivých skupinách.“